Copiii cu afecțiuni incurabile, aflați în grija HOSPICE Casa Speranţei, în cele două centre din Bucureşti şi Braşov şi mai mult de 100 de membri ai familiilor lor vor beneficia de terapiile asigurate printr-un nou proiect, lansat sub numele „Conexiune pentru îngrijire şi compasiune”.
Dezvoltat printr-un parteneriat între Fundaţia Vodafone România şi HOSPICE Casa Speranţei, proiectul va oferi un sistem integrat de servicii medicale, servicii de consiliere psiho-socială-emoţională, de sprijin educaţional şi servicii de tip respite menite să ofere părinților timp liber pentru rezolvarea altor probleme sau pentru a-și recupera forțele. Inițiativa este susţinută de Fundaţia Vodafone România printr-o finanțare de aproape 600.000 de lei, în cadrul programului Connecting for Good, runda de finanțare 2017.
Pe lângă serviciile multidisciplinare clasice, proiectul va integra un concept nou de suport adaptat, denumit „Tech Room”, care va fi implementat în cele două centre HOSPICE din București și Brașov. Conceptul constă într-o cameră specială dotată cu echipamente din domeniul tehnologiilor informatice şi mobile de ultimă generaţie. Micii pacienți vor putea partipa în Tech Room la sesiuni de terapie prin joc şi mişcare și la sesiuni educaţionale online. Noul concept este menit să faciliteze intervenţiile specializate asigurate de echipa HOSPICE, într-o manieră atractivă, sporindu-le astfel eficienţa.
„«Conexiune pentru îngrijire şi compasiune» reprezintă o continuare şi o evoluție substanţială a proiectelor derulate anterior cu sprijinul Fundaţiei Vodafone România, care au pregătit organizaţia noastră pentru integrarea tehnologiilor informatice şi mobile în managementul tuturor serviciilor pentru pacienţi. Obiectivul nostru este să dezvoltăm un sistem complex şi integrat de servicii şi intervenţii paliative pediatrice, menite să contribuie cât mai mult la îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor cu boli incurabile şi a familiilor acestora”, a declarat Mirela Nemţanu, Directorul Executiv al HOSPICE Casa Speranţei.
[citeste si]
Rezultatele estimate pentru prima etapă a implementării proiectului includ 200 de episoade de internare de tip respite, 50 de evenimente socio-educaţionale şi de respite, 250 de sesiuni de terapie prin joc şi mişcare în cadrul camerelor Tech Room din Bucureşti şi Braşov, 300 de intervenţii educaţionale online pentru copii și 350 de intervenţii educaţionale clasice şi de consiliere pentru membrii familiilor micilor pacienţi. În cursul anului 2018, Fundația HOSPICE Casa Speranței va extinde proiectul și la Centrul Socio-Medical de la Adunații Copăceni.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News