Direcţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din Bucureşti şi din ţară au aplicat, în luna mai, 108 de amenzi, în valoare de 551.500 de lei, în cadrul celor 12.131 de controale realizate în unităţile din industria agroalimentară non-animală, informează joi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).
Inspectorii ANSVSA au verificat activitatea firmelor care activează în fabricarea produselor de morărit, a pâinii şi produselor de patiserie, a altor produse alimentare, a băuturilor răcoritoare şi alcoolice, precum şi unităţi de depozitare - alimentare, seminţe, legume fructe.
Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate şi prelucrate, precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.
Cele mai mari amenzi fost aplicate în judeţele Dâmboviţa (105.200 de lei), Ilfov (97.000 de lei) şi Gorj (62.000 de lei), iar cele mai mici în Neamţ şi Vâlcea, câte 600 de lei. În cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise.
De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News