EXCLUSIV  Anticorpii monoclonali, SOLUȚIE pentru cei la care vaccinarea anti-COVID nu a funcționat. Dr. Dumitra atrage atenția: Lucrurile să nu fie confundate!

Facebook - Gindrovel Dumitra
Facebook - Gindrovel Dumitra

Medicul Gindrovel Dumitra a vorbit despre importanța anticorpilor monoclonali și modul în care pot fi introduși în conduita terapeutică a pacientului suferind de COVID-19. 

Publicitate

„Orice soluție primită pentru lupta cu pandemia este un bun câștigat, pentru că prea multe vreme am considerat această afecțiune ca fiind o boală care nu beneficiază de un tratament”, a început să explice medicul Gindrovel Dumitra, parte a dezbaterii online cu tema: Anticorpii monoclonali-soluție în criza COVID-19.

O soluție pentru pacienții cu risc de forme grave ale bolii

„Ei bine, apariția acestor anticorpi monoclonali poate să constituie o soluție pentru persoanele la care vaccinarea nu a funcționat așa cum trebuie, în special la persoanele cu imunosupresie severă, dar în același timp poate fi o soluție pentru orice persoană vaccinată care poate să dezvolte simptome, mai ales în situația în care se încadrează în una din categoriile de risc. 

Din punctul meu de vedere, apariția acestor anticorpi monoclonali reprezintă o speranță pentru pacienții care se îmbolnăvesc, pentru pacienții care se află în grupele de risc care pot evolua către forme medii sau forme severe și să sperăm că vom avea capacitatea din punct de vedere instituțional astfel încât să putem să demarăm procedurile astfel încât ei (n.r.: anticorpii monoclonali) să poată fi aduși în România și să poată fi folosiți. 

Aș vrea să atrag atenția asupra unui aspect foarte important și mi-aș dori ca lucrurile să nu fie confundate. Anticorpii monoclonali reprezintă nu doar o soluție terapeutică, ei reprezintă și o soluție profilactică. Pot fi administrați ca și profilaxie. Este cunoscut că studiile clinice spun că anticorpii oferă o protecție de șase până la nouă luni de la momentul administrării unei singure fiole, dar cea mai bună soluție profilactică rămâne administrarea vaccinului. 

Da, vom putea folosi o soluție combinată atunci când vom avea ghiduri care să ne spună foarte clar care ar fi prioritățile la un moment dat pentru o anumită persoană, dar, repet, pentru profilaxie trebuie să considerăm vaccinarea ca cea mai bună soluție, iar anticorpii monoclonali să fie folosiți pe scară largă, acolo unde este cazul, în primele zile de boală a pacienților care prezintă risc de a dezvolta o formă severă”, a explicat medicul Gindrovel Dumitra. 

Dezbatere moderată de jurnalistul Val Vâlcu

Prin această dezbatere ne propunem să oferim publicului informații din cele mai autorizate surse științifice și de la autoritățile responsabile de sănătatea publică și administrarea sistemului sanitar privind soluțiile farmacologice oferite de cercetarea științifică de vârf la criza COVID-19.

Dezbaterea, moderată de Val Vâlcu, va reuni experți în sănătatea publică, reprezentanți ai autorităților, medici specialiști în boli infecțioase, pneumologie, epidemiologie, farmacologie, reprezentanți ai Colegiului Medicilor și Colegiului Farmaciștilor, reprezentanți ai pacienților cu boli cronice, boli ale sistemului imun sau care beneficiază de dializă.

Urmărește dezbaterea aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel