Unele alimente sunt surse importante de antioxidanți.
Lămâia
Deja cunoscut pentru efectele sale benefice asupra tenului, fructul citric bogat în vitamina C conține și antioxidanți.
Căpșunile
Căpșunile sunt și ele alimente bogate în vitamina C. Acest fruct delicios se numără printre principalele surse de antioxidanți, așa că nu ezita să le pui pe meniu, ca desert.
Nucile
Nucile conțin vitamina E care, contrar vitaminei C, poate fi stocată în ficat alături de grăsimi. Pe lângă nuci poți încerca migdalele, fisticul, caju, etc. Un studiu recent arată chiar că persoanele care consumă nuci pot trăi cu 2 ani mai mult.
Broccoli
Temuta legumă verde, detestată de toți copiii, este și ea un aliment bogat în vitamina C. Pe lângă aceasta, broccoli conține selenium, o altă substanță ce previne deteriorarea celulelor.
Ou
Oul este poate cel mai nutritiv aliment sau poate cea mai bună alegere la micul dejun. Conține vitamina E care, după cum am menționat mai sus, va împiedica procesul de oxidare.
Pește
Peștele conține selenium care va salva celulele și va împiedica distrugerea sub orice formă a celulelor.
Fasole
Fasolea este recunoscută pentru aportul său proteic, însă nu mulți știu că această legumă conține și cisteină, care reduce procesul de oxidare din interiorul celulei, potrivit elle.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu