Antioxidanţii din hibiscus pot ajuta la slăbit

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Antioxidanţii din hibiscus deţin proprietăţi anti-obezitate care pot contribui la scăderea în greutate.

 

Studiul publicat în International Journal of Food Science and Technology în decembrie 2022 a cercetat felul în care compuşii antioxidanţi (extracte fenolice) şi acizii organici (acid hidroxicitric) obţinuţi din Hibiscus sabdariffa, o varietate rezistentă de hibiscus, pot să inhibe formarea celulelor adipoase, scrie Agerpres. În timp ce celulele tratate doar cu acid hidroxicitric nu au prezentat modificări ale conţinutului de grăsime din adipocite, extractele fenolice au putut să reducă acumulările de lipide cu aproximativ 95% în celulele stem derivate din ţesut adipos uman. "Aceşti compuşi fenolici sunt obţinuţi din plante şi pot fi consumaţi de oameni, de aceea ar trebui să existe puţine efecte secundare sau chiar deloc", a declarat coordonatoarea studiului, Manisha Singh, care urmează studii de doctorat la RMIT.

Dacă aportul energetic depăşeşte consumul, acest fapt poate să ducă la creşterea atât a mărimii, cât şi a numărului de celule adipoase, contribuind la instalarea obezităţii. "Extractele fenolice din hibiscus pot contribui la crearea unui produs alimentar sănătos, care să fie eficient atunci când interferează cu formarea de celule adipoase, dar care poate să şi ocolească efectele secundare negative ale unora dintre medicamentele actuale", a declarat Benu Adhikari, coautor al studiului şi profesor la RMIT. În viitor, echipa de la universitatea australiană intenţionează să încapsuleze extractele fenolice pentru a le folosi în produse alimentare sănătoase



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel