Câți prieteni l-au felicitat pe Cotabiță de ziua sa de naștere

gabriel-cotabita
gabriel-cotabita

Gabriel Cotbiță este nemulțumit de Facebook pentru că nu a putut să le mulțumească celor peste 1800 de prieteni care i-au urat ”La mulți ani” de ziua sa de naștere.

”Bună seara dragii mei prieteni! Noua cronologie a Facebook, mi-a tras clapa! Sunt peste 1800 de prieteni care, ieri, 1 noiembrie, și-au rupt câteva clipe pentru a-mi lăsa pe peretele meu gândurile lor bune! În formatul anterior,puteam să accesez toate postările și să le pot mulțumi tuturor! Cronologia însă nu mă lasă! Așa că mă văd obligat să mulțumesc ”la grămadă” tuturor prietenilor care s-au gândit la mine și să-mi cer scuze că nu pot să mulțumesc fiecăruia în parte!”, scrie Cotabiță pe Facebook.

Gabriel Cotabiță s-a născut la Craiova, pe 1 noiembrie 1955. Este scorpion cu ascendent în scorpion!

În Craiova a absolvit liceul "Nicolae Bălcescu", Facultatea de Electrotehnică și un curs post universitar de analist programator. A profesat o vreme destul de îndelungată la Craiova și mai apoi în București. În 1987 s-a stabilit în Capitală.

S-a căsătorit în 1980 și a divorțat în 1996. Are trei fiice: Aela și gemenele Milena și Eliza.

În perioada 1967-1969 urmează cursurile Școlii Populare de Artă din Craiova. A debutat în muzica rock în anul 1975 alături de grupul Redivivus devenind o vedetă a genului. În luna octombrie a aceluiași an are loc primul spectacol al formației și un an mai târziu Redivivus participă la Festivalul Artei Studențești de la Galați unde Gabriel Cotabiță primește premiu pentru cel mai bun solist vocal. Între anii 1979 și 1980 Cotabiță colaborează și cu Basorelief alături de care susține o serie de concerte pe litoral. După ce Redivivus își încheie activitatea pentru că nu a mai putut fi considerată o trupă studențească, interpretul își va înființa o nouă trupă, Fapt Divers cu care cântă în restaurant. Ulterior revine la titulatura de Redivivus. În 1983 Holograf rămâne fără solist vocal și-l solicită pe Gabriel Cotabiță să vină în trupă.Împreună au scos în anul 1984 albumul « Holograf 1 ».Pe vremea aceea în componența Holograf erau Gabriel Cotabiță –voce, Mihai Pocorschi-chitară/voce, Sorin Ciobanu- chitară, Antonio Furtună-clape, Nichi Temistocle-chitară bass, Edi Petroșel-percuție. Prezența trupei în același an pe scena de la Cenaclu Flacăra reprzintă rampa de lansare pentru băieți. Despărțirea de Holograf se face din cauza vizei care îi este refuzată de două ori lui Gabriel Cotabiță pentru o serie de turnee în străinătate motiv pentru care decide să părăsească trupa. Este momentul în care se întoarce la Redivivus la Craiova cu care obține succese până în anul 1986 când este contactat de Ionel Tudor pentru a-i interpreta la festivalul Mamaia o piesă. Gabriel Cotabiță este recomandat compozitorului de către fostul coleg de trupă din Holograf, Tino Furtună. Despărțirea definitivă de Redivivus se face printr-un concert pe data de 20 mai. Cotabiță a ales prin muzica ușoară scena: « În 1986 muzica așa-zis ușoară a fost pentru mine ultimul tren pentru a putea cânta pe scenă renunțând la activitatea din restaurante ». Din anul 1986 se dedică muzicii ușoare, pop și își formează o trupă de turneu, respectiv Vodevil.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel