Antonescu: Decizia lui Ponta ne desparte, dar USL nu se rupe

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, după decizia ministrului interimar al Justiției, Victor Ponta, că este în continuare împotriva numirii Codruței Kovesi la DNA, Decizia lui Ponta "ne desparte,  dar nu ne rupem".

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că liberalii nu aceptă nominalizarea Laurei Codruţa Kovesi la şefia DNA şi că este prima dată când Victor Ponta ia o decizie fără să se consulte cu PNL.

"Nu suntem parte, nu suntem de acord, nu putem fi de acord cu o înţelegere politică făcută cu Traian Băsescu, prin care să se împartă aceste poziţii. Nu suntem de acord, nu putem fi de acord cu propunerea lui Kovesi, conducător şase ani la Parchetul General în ceea ce numim regimul Băsescu", a precizat Antonescu.

"Această decizie luată de primul ministru, în calitate de ministru interimar la Justiție este o decizie pe care domnia sa  a luat-o, asupra căreia, pentru prima dată  de la înființarea USL nu ne-am consultat, și pe care ne-a comunicat-o, și asupra căreia, tot pentru prima dată de la înființarea USL ne despărțim fundamental. Asta nu înseamnă desființarea alianței, ruperea alianței, dar o punctez ca atare cu toți cei care ne-au susținut și ne susțin, toți cei care ne-au votat, direct sau indirect în trei rânduri în cursul anului trecut au dreptul de a cunoaște aceste lucruri.

Ne aflăm în fața unui troc politic, susține Antonescu

Noi am angajat în calitate de copreședinți ai USL că vom numi pe cineva sau pe altcineva  pe poziția de Procuror General sau de șef la DNA, în baza Constituției, ca majoritate parlamentară, ca Guvern, să luăm toate acele decizii care să scoată Justiție de sub dominația politică a lui Traian Băsescu, care să elibereze Justiția, Parchetele, care să dea șansa cetățeanului român de a beneficia de o Justiție cu adevărat independentă" a precizat Crin Antonescu.

"Nu putem să fim parte a unui acord sau troc politic în care procurorii se împart și în care președintele impune din nou un om al său, pentru că nu este spiritul Constituției acesta, pentru că nu sunt cerințele și standardele europene acestea și mai ales pentru că nu acesta a fost angajamentul nostru în fața alegătorului. Practic, după evoluțiile din ultimele zile vedem două poziții. Pe de o parte, acum s-a clarificat lucrurile: CSM, Comisia Europeană, Asociația Magistraților din România, doresc să se meargă pe cale convenită a unor proceduri transparente, asupra cărora ministrul Justiției să facă propuneri, CSM să avizeze, președintele să numească sau nu. De cealaltă parte, avem înțelegere politică, între premier, între calitate de ministru interimar al Justiției și președintele Traian Băsescu. Între aceste două căi nu avem niciun fel de ezitare, evident că prima, și mai complicată, mai întinsă în timp este de preferat celei de-a doua", a continuat președintele PNL

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel