Antonescu: Nu se știe dacă Klaus Iohannis mai vrea să fie premier

Crin Antonescu
Crin Antonescu

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că varianta Klaus Iohannis- premier rămâne în picioare, dar nu s-a luat o decizie în acest sens în partid și nu se știe dacă primarul Sibiului ar accepta o nouă ofertă.

Întrebat dacă în ședința BPC s-a discutat de numirea unui premier în fruntea unui Guvern de criză, Antonescu a spus că nu s-a discutat acest lucru.

"Nu. Deocamdată, noi avem de parcurs un calendar de discuţii. Primul element important este, cred, acela de a stabili un set de măsuri imediate şi urgente pe care Guvernul respectiv, dacă vom ajunge acolo, le are de luat.Noi am discutat mult astăzi, de fapt cea mai mare parte a şedinţei BPC a fost dedicată acestui subiect. Intenţiile noastre se îndreaptă şi vom propune în primul rând să reparăm cele mai grave lucruri pe care le-a făcut din punct de vedere economic Guvernul Boc, revenirea TVA la 19% şi chiar scăderea sa la produsele de bază şi construcţii la 5%, revenirea salariilor bugetarilor acolo unde au fost, cu abrogarea imediată şi cer încă o dată Guvernului abrogarea impozitului minim, impozitului forfetar", a zis național-liberalul.

În legătură cu numirea lui Klaus Iohannis în fruntea Guvernului, Antonescu a precizat că varianta rămâne în discuție, iar atât timp cât PSD nu vine cu un argument bun pentru care o asemnea formulă nu ar fi de discutat, nu există nicio problemă. De asemnea, acesta și-a exprimat încrederea că social-democrații vor susține un Guvern condus de primarul Sibiului, deoarece anul trecut liderii marcanţi ai PSD au asumat public această formulă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel