Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii – Universitatea din Bucuresti face inscrieri in fiecare zi de azi pana vineri, 11 septembrie, la admiterea de toamna la specializarile Jurnalism, Publicitate, Comunicare si Relatii publice – forma de Invatamant la Distanta (ID). Examenul de admitere va avea loc miercuri, pe 16 septembrie. FJSC anunta ca au mai ramas libere la ID: Jurnalism - 36 de locuri libere (acreditat ARACIS); Publicitate - 42 de locuri libere (autorizat ARACIS); Comunicare si Relatii publice - 50 de locuri (acreditat ARACIS).
Profesorul Antonio Momoc a acordat un interviu pentru DC News.ro în care a oferit mai multe detalii despre admitere.
DC News: Dle Antonio Momoc, in calitatea dumneavoastra de director al Invatamantului la Distanta, observati o diferenta de nivel de pregatire intre studentii de la Invatamantul cu Frecventa (IF) si cei de la ID?
Antonio Momoc: Exista aceasta prejudecata ca studentii ID ar fi mai slab pregatiti sau ca profesorii ar fi mai putin interesati de nivelul de pregatire al acestora si ca i-ar trata ca pe studenti de categoria a II-a. Nimic mai fals. Cei mai multi dintre studentii nostri de la ID sunt angajati inainte de a intra la facultate. O buna parte dintre ei se angajeaza pe durata studiilor de licenta. Unii dintre ei au urmat deja o alta facultate si au o licenta. Forma de invatamant ID le permite studentilor sa stea in redactie sau in agentie, fapt ceva mai dificil pentru studentii de la frecventa unde profesorii cer prezenta obligatorie. In plus programa, cursurile si evaluarea studentilor este similara la ID si la IF. Exigenta este identica la cele doua forme de invatamant din anul I pana la examenul de licenta. Cred ca nu de putine ori studentii ID sunt mai motivati decat cei de la zi, au experinta practicii si inteleg nevoia pregatirii teoretice.
DC News: Este mai scump invatamantul la distanta decat cel cu taxa? Ce oferiti studentilor ID pentru aceasta taxa de studii?
Antonio Momoc: Taxa de studii este de 3100 Ron pe an. Este similara cu cea platita de studentii IF de la taxa. In baza acestei taxe studentii ID beneficiaza de acces la toate cursurile facultatii. Ei sunt liberi sa participe si la cursurile de la zi. Materiale didactice, cursurile electronice, prezentarile audio-video sunt la dispozitia studentilor ID pe platforma edocemus unde accesul se face pe bază de user si parola. La specializarea Publicitate tutorii care verifica temele lunare sunt angajati in agentii de publicitate de prestigiu. La fel la specializarea Relatii publice. Studentii ID beneficiaza de accesul la platforma edocemus, dar si la un sistem de videoconferinta si cursuri in live streaming asigurat de o tabla interactiva si de camere video. Invatamantul la Distanta este cea mai moderna forma de invatamant romanesc.
DC News: Cu alte cuvinte nu sunt diferente intre ID si IF cu exceptia freceventei participarii la cursuri?
Antonio Momoc: Exact. Studiul individual al studentilor ID se deruleaza online, pe platforma edocemus. Diploma de studii – licenta ID este identica prin continut, examene si programa cu cea de la freceventa. Dovada ca nu exista diferente calitative intre cele doua forme de invatamant este faptul ca studenții care intră la Învățământ la Distanță pot opta pentru trecerea la Învățământul cu Frecvență în anul următor de studii în funcție de medie și de numărul de locuri rămase libere la Învățământul cu Frecvență. Oportunitatile de practica si proiectele europene ii vizeaza in egala masura pe studentii ID ca grup tinta.
Detalii despre examenul de admitere la FJSC si despre dosarul de inscriere gasiti pe site-ul fjsc.ro
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu