Antony Blinken promite sprijin urgent pentru Ucraina în cadrul vizitei sale la Kiev

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Secretarul de stat american Antony Blinken, aflat într-o vizită la Kiev, a declarat că Statele Unite lucrează urgent pentru a răspunde cererilor militare ale Ucrainei.

Secretarul de stat american Antony Blinken, aflat în vizită la Kiev, a promis miercuri că Statele Unite lucrează "de urgenţă" la cererile militare ale Ucrainei, care doreşte în special să poată lovi în profunzime teritoriul rus cu rachete occidentale.

"Lucrăm de urgenţă pentru a continua să ne asigurăm că Ucraina dispune de ceea ce are nevoie pentru a se apăra eficient", a declarat Blinken în cadrul unei conferinţe de presă, precizând că preşedintele american Joe Biden şi prim-ministrul britanic Keir Starmer vor discuta împreună vineri aceste cereri.

Diplomatul american, care este însoţit de ministrul de externe britanic David Lammy, a declarat că va folosi această vizită pentru a afla direct de la preşedintele Volodimir Zelenski şi de la alte oficialităţi ucrainene care sunt actualele obiective ale Kievului în războiul contra Rusiei şi cu ce poate ajuta Washingtonul la realizarea lor.

Volodimir Zelenski solicită de mai mult timp ţărilor occidentale să-i furnizeze Kievului rachete cu rază lungă de acţiune şi să-şi dea acceptul pentru utilizarea lor contra unor obiective militare de pe teritoriul Rusiei.

Vizita are loc la o zi după ce Blinken a afirmat, la Londra, că Rusia a primit rachete balistice de la Iran pe care probabil le va utiliza în următoarele săptămâni în Ucraina, avertizând că securitatea Europei este ameninţată de cooperarea dintre Moscova şi Teheran. El a adăugat că livrarea de rachete balistice iraniene către Rusia ar constitui o escaladare dramatică, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel