Antrenorul Fabio Capello propune ca jucătorilor nevaccinaţi contra Covid-19 să li se taie salariile

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

Propunere a reputatului antrenor de fotbal Fabio Capello.

Reputatul antrenor italian Fabio Capello consideră că, ţinând cont de obligativitatea vaccinării impusă în Italia, toţi fotbaliştii care refuză să se vaccineze împotriva Covid-19 ar trebui să aibă salariile reduse, informează cotidianul L'Equipe.

Într-un interviu acordat publicaţiei la Gazzetta dello Sport, Fabio Capello (75 ani), fostul tehnician al echipelor Real Madrid, AC Milan şi Juventus Torino, pledează pentru scăderea salariilor tuturor jucătorilor care refuză vaccinarea.

"Să refuzi vaccinul este un act de egoism. Dacă poliţia este obligată să se vaccineze, eu nu văd de ce aceeaşi regulă nu poate fi aplicată jucătorilor. Oricine nu vrea să se vaccineze dăunează societăţii şi, în consecinţă, ar trebui să aibă salariul micşorat", a adăugat Capello.

Începând cu 10 ianuarie, toţi fotbaliştii din Italia vor trebui să aibă un Super Green Pass pentru a participa la competiţiile oficiale italiene. Serie A a înregistrat unul din cele mai mari procente de vaccinare din Europa, cu 98 la sută din jucători vaccinaţi, transmite Agerpres.

Vârful valului Omicron ar putea fi atins în Italia la sfârşitul lunii ianuarie

Vârful noului val pandemic alimentat de varianta Omicron a coronavirusului va fi atins în Italia la sfârşitul lunii ianuarie, a declarat luni unul dintre cei mai reputaţi virusologi italieni, Massimo Galli, relatează agenţia EFE.

Italia a înregistrat vineri un bilanţ zilnic record de 144.243 de noi cazuri de COVID-19. În ultimele zile s-au efectuat mai puţine teste, dar s-au înregistrat proporţional mai multe contagieri pentru că în timpul sărbătorilor numai persoanele cu simptome sau contacţii lor apropiaţi au mers să se testeze. Dar în zilele următoare va continua tendinţa de creştere a contaminărilor, alimentată de transmiterea rapidă a variantei Omicron, a explicat Galli la postul public de radio italian.

În acest timp, preşedintele fundaţiei sanitare italiene GIMBE, Nino Cartabellotta, a subliniat că se impun măsuri de încetinire a circulaţiei virusului pentru a evita saturarea spitalelor. Chiar dacă acum administrarea dozei booster de vaccin anti-COVID-19 contribuie la atenuarea presiunii asupra sistemului sanitar, situaţia se poate înrăutăţi din cauza numărului mare de infectări.

Guvernul condus de Mario Draghi a decis începând de luni intrarea întregii ţări în zona galbenă, adică nivelul al doilea de restricţii antiepidemice, ce prevede, printre altele, purtarea măştii şi în spaţiile deschise sau limitarea la patru a numărului persoanelor care pot sta la o masă în baruri sau restaurante.

În Elveţia vecină, epidemiologul consilier sanitar al guvernului, Richard Neher, a avertizat că jumătate din populaţia acestei ţări s-ar putea infecta din cauza transmiterii rapide a variantei Omicron.

Acesta a mai atenţionat că numărul spitalizărilor începe să fie preocupant, deşi datele preliminare sugerează că varianta Omicron ar fi mai puţin virulentă decât Delta. O avalanşă de cazuri într-un interval scurt de timp poate satura rapid sistemul sanitar, a insistat Richard Neher, subliniind că este nevoie de restricţii asupra marilor evenimente şi spaţiilor închise pentru a frâna acest nou val.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel