Antrenorul RFS, primele declarații înaintea meciului incendiar cu FCSB. Anunțul momentului în fotbal

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Într-o conferință de presă desfășurată miercuri la București, antrenorul echipei letone RFS, Viktors Morozs, a vorbit despre așteptările sale înaintea duelului cu FCSB din prima etapă a grupelor Europa League, transmite Agerpres. 

Conștient de valoarea adversarului, Morozs a subliniat că echipa sa este pregătită să lupte pentru victorie, în ciuda provocărilor evidente pe care le prezintă formația română, una cu o vastă experiență în competițiile europene.

„Pentru noi este foarte important să fim în această competiţie. Înţelegem cât de importantă şi cât de puternică este adversara noastră, are jucători foarte puternici, are experienţă în cupele europene, dar noi suntem pregătiţi. Vom face tot ce ne stă în putinţă, vom da tot ce avem mai bun pentru a câştiga”, a declarat Morozs, demonstrând încredere în capacitatea elevilor săi de a face față acestui test dificil.

"Trebuie să o luăm pas cu pas"

Antrenorul leton a ținut să menționeze câțiva dintre jucătorii-cheie din tabăra FCSB, remarcând în mod special aportul unor fotbaliști precum Alexandru Băluță și Darius Olaru, pe care îi consideră „periculoși și experimentați”: „Trebuie să o luăm pas cu pas, acum întâlnim o echipă bună, nu putem să ne gândim acum la restul competiţiei. Am venit să jucăm cu plăcere la Bucureşti. Ştim ce joacă Steaua (FCSB, n. red.), ştim că este periculoasă şi puternică.

Ştim de asemenea că nu ocupă un loc prea bun în campionatul intern, dar fotbalul este fotbal, niciun joc nu seamănă. Ne dorim să controlăm jocul este foarte important pentru noi. FCSB are jucători buni, în special în atac, precum Băluţă sau Olaru. Sunt jucători cu experienţă”, a adăugat Morozs.

Antrenorul a subliniat, de asemenea, importanța de a aborda meciul etapizat, fără a face speculații cu privire la parcursul competiției. „Echipa este foarte periculoasă, dar suntem pregătiţi pentru a-i înfrunta. Psihologia noastră, indiferent de situaţie sau de competiţie, este să dăm maximum în fiecare meci. Noi vrem să arătăm că putem da totul, asta e tot ce ne dorim”, a mai spus acesta.

În ceea ce privește strategia pentru meciul de joi, Viktors Morozs a evidențiat importanța de a controla jocul, subliniind că acest aspect este esențial pentru echipa sa: „Trebuie să facem asta, apoi rezultatul nu depinde de noi”, a declarat antrenorul letonez.

Ikaunieks: „Cred că formăm o echipă bună”

Un alt moment-cheie al conferinței de presă a fost intervenția lui Janis Ikaunieks, unul dintre jucătorii importanți ai formației letone. Fotbalistul a transmis un mesaj de încredere și unitate înaintea confruntării cu FCSB, subliniind spiritul de echipă care domnește în vestiarul RFS. „Cred că formăm o echipă bună, un bun colectiv. Vrem să facem performanţă în cupele europene. Ne bucurăm să jucăm în Europa League”, a spus Ikaunieks.

Un test dificil pentru ambele echipe

Confruntarea dintre FCSB și RFS este programată pentru joi, de la ora 22:00, pe Arena Națională din București. Acesta va fi primul meci din faza grupelor Europa League pentru ambele formații, fiecare dorindu-și să înceapă cu dreptul acest parcurs european.

În timp ce FCSB, cu o vastă experiență în competițiile continentale, va încerca să-și impună jocul pe teren propriu, RFS vine la București cu ambiția de a demonstra că poate concura la acest nivel.

FCSB nu traversează cea mai bună perioadă în campionatul intern, ocupând o poziție mai joasă în clasament decât și-ar fi dorit, însă, după cum a subliniat Morozs, „fotbalul este imprevizibil”.

De cealaltă parte, RFS, deși outsider în această confruntare, nu se află la prima întâlnire cu echipe de calibru din Europa. De-a lungul anilor, formația letonă a reușit să acumuleze o experiență importantă în competițiile internaționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel