Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Antreprenori IGNORAŢI la măsura 2 - Capital de Lucru. "Dacă nu salvezi industria, ce faci cu ţara? Să salvăm ce mai e de salvat"

Violeta Radu, antreprenor, proprietar al unei fabrici de încălţăminte, a făcut apel la politicieni pentru salvarea industriei uşoare. 

Alegeri prezidentiale 2024

Într-un interviu exclusiv DC NEWS, aceasta a afirmat că, în momentul în care a fost realizată măsura 2 - Capital de lucru, ajutorul de stat care dădea bani firmelor pentru cheltuieli curente, mai multe coduri CAEN au fost omise de la includere. Printre acestea, se află Cod Caen 1520 Fabricarea de Încălţăminte şi marochinărie, dar şi Cod Caen 1413 Fabricarea articolelor de îmbrăcăminte

"Noi am omis iniţial să luăm certificatul de urgenţă. Multe firme au făcut asta, pentru că nu am văzut utilitatea, codul nostru CAEN nefiind băgat în acest ajutor de stat. Fiind închişi, ne aşteptam să ne ajute şi pe noi. Am contribuit la vistieria statului ani de zile cu milioane de euro. Anul acesta, din păcate, multe firme au falimentat. Fabrica mea, cu aproape 200 de angajaţi, nu a fost niciodată închisă, am făcut toate eforturile să ţin mereu deschis. Ne-a închis statul, prin OUG, aşa că ne aşteptam să ne ajute. 

Noi, industria uşoară, am fost omişi de la ajutorul de stat care înseamnă măsura 2, capital de lucru. Ne-ar fi ajutat mult! Am făcut sesizare, toată industria a făcut. Am fost personal la minister, am sunat, am dat mesaje, am cerut să fim băgaţi în această măsură 2, am cerut să fim salvaţi. Suntem industriaşi şi bruma asta de industrie trebuie salvată. Dacă nu salvezi industria, ce faci cu ţara asta? Suntem exportatori, oameni care ne-am chinuit o viaţă întreagă cu producţia, care e o muncă foarte grea! Cum vrei tu să creşti o ţară, dacă distrugi producţia voit? Am tot sesizat şi ni s-au tot oferit promisiuni, nivel la care am şi rămas.", a declarat Violeta Radu pentru DC NEWS.  

"O mână de oameni ţine ţara asta. Să salvăm ce avem de salvat"

"Am avut, până anul trecut, cifră de afaceri de 3,5 milioane de euro. Anul ăsta o să scadă, şi e normal, dacă nu am fost ajutaţi deloc. Am lucrat cu sincope, situaţia asta a generat comenzi mai puţine. O parte din an ne-au ajutat cu acel şomaj tehnic, dar în restul anului cu nimic. În Italia, că acolo am lucrat înainte să vin în ţară, când erau probleme din acestea, oamenii stăteau acasă şi primeau bani de la stat. La noi nu! De ce nu am fost băgaţi şi noi în măsura 2, pentru că toţi aşteptam acest ajutor pe capital de lucru? Oricum, a fost discriminatorie cu sistemul ăsta, primul venit, primul servit. Noi nu am accesat că oricum nu eram în sistem, dar alţii au încercat şi nu au putut accesa. 

Nu doar HoReCa e afectată, sunt şi alte industrii producătoare. A fost bătaie de joc la adresa noastră, a industriaşilor. Aşa ceva nu se face. Hai să salvăm ce avem de salvat, că şi aşa nu mai suntem mulţi. O mână de oameni ţine ţara asta!", a mai explicat antreprenorul. 

Violeta Radu ne-a mai spus şi că a purtat discuţii chiar şi cu ministrul Economiei, Virgil Popescu, pe această temă, însă mai mult de câteva promisiuni nu a reuşit să obţină. Conform femeii, discuţiile au avut loc la jumătatea lunii noiembrie. Sesizările către minister, însă, au avut loc înainte de luna octombrie, când a fost aprobată măsura 2. 

DC NEWS a făcut o interpelare către Ministerul Economiei, însă până la acest moment nu am primit niciun răspuns. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel