EXCLUSIV  Antreprenorii români au intrat pe piața japoneză. Ambasador Ovidiu Dranga: E ceva absolut spectaculos, fără precedent / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ovidiu Dranga, ambasadorul României la Tokyo, a vorbit despre oamenii de afaceri români care au businessuri în Japonia.

În cadrul unui interviu exclusiv la DC News, Ovidiu Dranga, ambasadorul României la Tokyo, a vorbit despre intrarea antreprenorilor români în economia din Japonia și despre perspectivele pe care misiunea diplomatică încearcă să le deschidă în Țara Soarelui Răsare pentru mediul de afaceri românesc.

„Am cunoscut firme care încep să-și deschidă filiale în Europa și în afara Europei și care sunt interesate de a face afaceri în Asia, ceea ce mi se pare absolut spectaculos, fără precedent“, a spus ambasadorul Dranga.

„Fiindcă și Japonia, și Coreea de Sud oferă perspective incredibile“, a completat Bogdan Chirieac.

„Dacă aceste oportunități nu  sunt valorificate și sesizate de mediul de afaceri din România, nu se întâmplă nimic. Mediul de afaceri din România, oricât am fi noi de exigenți cu noi înșine, s-a modificat în bine. Oamenii de afaceri români sunt din ce în ce mai ambițioși. Vor să facă mai mult și mai bine în relația cu partenerii“, a precizat ambasadorul Ovidiu Dranga.

„Asta știm, fiindcă oamenii de afaceri români au făcut din țara noastră a doua economie a Europei de Est, în ciuda guvernelor“, a adăugat Bogdan Chirieac.

„În general, cheia succesului  este o colaborare bazată pe încredere și creativitate“, a mai spus ambasadorul.

„Dacă îmi spuneți că oamenii de afaceri români sunt interesați de a deschide filiale în Japonia e o veste foarte bună“, a spus Bogdan Chirieac.

„Am cunoscut câțiva oameni de afaceri români care operează deja în Japonia și au împărtășit experiența lor în cadrul unor evenimente pe care le-am avut la ambasadă. Românii din țară care au fost invitați au fost impresionați de realizările românilor din Japonia, pentru că e greu să faci performanță în Japonia.

Deschidem acum, în octombrie, „Doing business în Japan“, o suită prin care prezentăm mediul de afaceri japonez către firmele interesate din România sub forma unor evenimente online, după care vom face și evenimente fizice. Vrem să prezentăm mediului de afaceri din România posibilitățile de a pătrunde pe piața japoneză“, a spus ambasadorul.

„E o perspectivă despre care nu am fi putut vorbi cu 10 ani în urmă“, a completat Bogdan Chirieac.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel