Apar numeroase reacții legate de organizarea sau anularea examenului de Bacalaureat din acest an, în contextul pandemiei.
DC News a luat legătura telefonic cu Ș.M. de la Consiliul Național al Elevilor, care a făcut următoarele precizări:
„Procesul în sine are trei pași: predare, învățare, evaluare. Partea de evaluare, la noi în sistem, este rău gândită, în sensul în care, în școli, uneori, pentru note, există un oarecare subiectivism. Încă există profesori care pedepsesc elevii scăzând puncte de la notele de la test și așa mai departe. Și atunci e clar că nu am putea să echivalăm Bacalaureatul cu mediile din liceu. De asemenea, există și elevi care nu s-au axat pe toate materiile, ci fie pe materiile de care aveau nevoie pentru admitere sau strict pe materiile de Bacalaureat. Și atunci nu s-ar putea echivala mediile din liceu cu nota finală de la Bacalaureat, pentru că nu ar mai fi o evaluare obiectivă."
La Bacalaureat, „toți elevii sunt evaluați în același mod, adică existe subiecte unice". Acesta a adăugat: „Modul în care elevii sunt evaluați depinde de la profesor la profesor. Există profesori care dau note pe portofolii, proiecte și așa mai departe. Și există profesori care se află la celălalt pol, care dau teste din subiecte de olimpiadă."
„Cu toate că e situația aceasta (n.r. cu pandemia), cred că cea mai bună decizie este păstrarea Bacalaureatului, bineînțeles ținându-se cont de toate normele de prevenire a răspândirii noului coronavirus", a conchis Ș.M. de la Consiliul Național al Elevilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News