EXCLUSIV  ANULARE REFERENDUM familie. Bolcaș: O prostie! Mi-e frică să nu fie, de fapt, o diversiune

Rezultatele referendumului pentru familie, organizat în perioada 6-7 octombrie 2018, nu sunt pe placul multor români. Recent, mii de oameni au semnat o petiție prin care cer anularea rezultatelor referendumului pentru redefinirea familiei și repetarea sau validarea sa.

Dc News a vrut să afle de la avocatul Lucian Bolcaș dacă este posibilă repetarea referendumului.

”Asemenea prostie n-am mai auzit vehiculată în spațiul public, de multă vreme. Pe de o parte, din punct de vedere juridic, este o prostie. Interpretarea forțată a textelor de lege demonstrează un analfabetism juridic greu de imaginat. În al doilea rând, este o prostie din punct de vedere politic, pentru că se încearcă să se devoaleze slăbiciunile unor opinii care au fost vehiculate în timpul referendumului.”

Totodată, avocatul Bolcaș a adăugat: ”Mi-e frică să nu fie, de fapt, o diversiune pentru a se menține tot ceea ce se poate interpreta în detrimentul unității naționale române și unității creștine a românilor din rezultatul acestui referendum”.

Referendum România - Referendum Macedonia

Întrebat dacă este posibil să se întâmple în România ca în Macedonia, unde a avut loc un referendum care, la fel ca în cazul celui din România, nu a atins cvorumul necesar validării, dar conform recomandărilor de la Uniunea Europeană se va ține cont de rezultatul majorității celor ce au fost prezenți la vot, Lucian Bolcaș a răspuns: ”Nu este prima prostie, hai să-i spunem slăbiciune, să fiu mai civilizat, a recomandărilor Uniunii Europene”.

Validarea sau repetarea referendumului nu va avea loc, potrivit lui Bolcaș: ”Categoric, nu! Românii sunt oameni cu scaun la cap. În ciuda unor excentrici, pentru că nu poți să consideri decât o excentricitate o asemenea idee”.

Cum s-a votat

Numărul persoanelor înscrise în lista pentru referendumul de revizuire a Constituţiei, organizat în 6 şi 7 octombrie, a fost de 18.279.011.

S-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste.

Voturi valabil exprimate la răspunsul 'DA' au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul 'NU' - 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule - 76.111, respectiv 1,97%.

Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

AICI găsiți textul petiției


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel