Anunțul Maserati: până în 2030 întreaga gamă va fi electrică

Foto Ilustrativ/Pexels Ammy K
Foto Ilustrativ/Pexels Ammy K

Până în 2030, gama Maserati va fi complet electrică. Acest lucru a fost raportat de brandul de lux al grupului Stellantis precizând că toate noile modele vor fi dezvoltate vor adopta sisteme cu propulsie electrică capabile să ofere inovație ridicată și performanță ridicată. 

Mai mult, Maserati pregătește calea pentru a fi primul brand de lux care lansează o mașină sport 100% electrică. Noul GranTurismo va fi primul automobil din istoria Maserati care va adopta soluții 100% electrice. Produs la Mirafiori, va debuta pe piață în 2023 și va oferi soluții tehnice de ultimă oră derivate din Formula E , performanțe remarcabile, confort și eleganță tipice Tridentului.

Versiune 100% electrică

Mai mult, Maserati va fi primul brand de lux care va completa gama electrică până în 2025. Prin urmare, toate modelele vor avea o versiune 100% electrică: super-sport MC20, noul sedan sport Quattroporte și noul SUV full-size Levante vor completa . oferta Maserati Folgore, pentru a atrage noul „consumator de lux” pe toate segmentele de piata. Noul SUV Grecale, a cărui lansare este așteptată în câteva zile, va fi disponibil și în versiunea electrică pe parcursul anului viitor.

Strategia Folgore full-electric a fost dezvoltată, spune Maserati, ținând cont de nevoile clientului, care se află mereu în centrul fiecărui produs, și de ADN-ul mărcii.

 Și Hunday și Genesis au anunțat că pâna in 2030 vor lansa aproximativ 17 modele de mașini electrice

Cele două mărci sud-coreene și-au prezentat planurile pentru realizarea tranziției către o gamă completă de modele electrice până în 2030. În următorii 8 ani, Hyundai va lansa nu mai puțin de 11 modele electrice noi. Dintre acestea, 3 vor fi berline, 6 vor fi SUV-uri, unul va fi un vehicul comercial ușor, iar ultimul model este nespecificat, însă ar fi vorba despre "un nou tip de model", potrivit automarket.ro

Primul model electric nou se va numi Ioniq 6 și va debuta în acest an. Acesta va fi urmat de Ioniq 7 în 2024. Între timp, marca de mașini premium Genesis va lansa 6 mașini electrice noi. Două dintre ele vor fi berline, iar restul de 4 vor fi SUV-uri. La sfârșitul acestui an vom asista la debutul versiunii electrice a lui GV70. Din 2025, toate modelele Genesis vor fi electrice.

Citește și ... Vrei să îți cumperi o mașină electrică? Lucruri pe care ar trebui să le știi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel