Urmărește emisiunea live


Anunțul momentului: Rafael Nadal se retrage din tenisul profesionist

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Rafael Nadal a anunțat că se retrage din tenisul profesionist.

Spaniolul Rafael Nadal, care a cucerit 22 de titluri de Grand Slam la simplu, a anunțat joi că pune capăt carierei sale de tenismen profesionist, decizia intrând în vigoare după finala Cupei Davis.

„Au fost niște ani dificili, în special ultimii doi”, a declarat Nadal, în vârstă de 38 de ani, care a câștigat un record de 14 titluri la Roland Garros, într-un videoclip, conform Reuters.

„Sunt foarte încântat că ultimul meu turneu va fi Cupa Davis, reprezentând țara mea. Este o formă de închidere a cercului pentru că una dintre primele mele bucurii a fost finala de la Sevilla din 2004”, a mai spus Nadal.

Faza eliminatorie a Cupei Davis se va juca în perioada 19-24 noiembrie.

Cariera lui Nadal a fost afectată de accidentări și a ratat turneul Roland Garros 2023, iar anul acesta a fost învins în primul tur de germanul Alexander Zverev.

El a câștigat ultimul său titlu la Roland Garros în 2022 și a părăsit zgura pariziană cu un bilanț uluitor de 112 victorii și 4 înfrângeri.

Nadal a jucat doar 23 de meciuri în ultimele două sezoane.

Cuvinte de mulțumire

El va agăța racheta în cui la doi ani după marele său rival Roger Federer, lăsându-l pe sârbul Novak Djokovic, de 24 de ori câștigător de turnee majore, ca singurul membru al „celor trei mari” încă activ.

Anterior, joi, rivalul lui Nadal în rândurile tinerilor, francezul Richard Gasquet, a declarat că își va încheia cariera după ediția de anul viitor a Openului Franței.

Nadal a mulțumit familiei și echipei sale pentru cariera sa stelară, cu un cuvânt special pentru unchiul său Toni, care i-a fost antrenor în cea mai mare parte a timpului petrecut pe teren.

„Cred că și datorită lui am reușit să depășesc multe situații dificile în cariera mea sportivă”, a spus Nadal.

Pentru fanii săi, Nadal a spus: „Nu vă pot mulțumi îndeajuns pentru ceea ce m-ați făcut să simt. Tot ceea ce am trăit a fost un vis devenit realitate”.

„Plec cu absoluta liniște sufletească după ce am dat tot ce am avut mai bun”, a adăugat el.

După ce a refuzat orice eveniment special după ce a pierdut primul tur la Roland Garros anul acesta, Nadal a spus că se va întoarce și se așteaptă acum să primească ceea ce promite să fie un tribut emoționant la Roland Garros anul viitor.

VIDEO: 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel