Anunțul serii. Marcel Ciolacu: Dom'le, am înnebunit? La magazinul din comună plătești mai mult de 5.000 de lei? Oameni buni, nu desființează nimeni cash-ul!

Foto: DCNews
Foto: DCNews

Care e treaba, de fapt, cu plățile cash? Prim-ministrul Marcel Ciolacu spune că măsura se adresează "celor care-și iau Ferrari cu sacoșa."

Premierul Marcel Ciolacu a venit cu lămuriri și explicații pentru români, în direct la România TV, pe problema limitării plăților cash. Mai mult, a desființat zvonurile care circulă în online și spune că totul este o propagandă grosolană:

Marcel Ciolacu: Mă uit la oameni și le spun foarte clar. Oameni buni, nu desființează nimeni cash-ul! Nu te obligă nimeni să ai card! Văd știri... în comune n-o să putem face plăți pentru cheltuieli. Dom'le, am înnebunit? La magazinul din comună plătești mai mult de 5000 de lei? Dacă sunt două magazine, dvs. puteți să cheltuiți într-o comună 10.000 de lei... 15.000 lei... e vorba de o singură cheltuială într-un loc. Poate dvs. cheltuiți 5.000 de lei și, în același magazin, cheltuiește și soția încă 5.000! Nu vedeți ce minciună grosolană?

Victor Ciutacu a intervenit: Mă duc eu cu soția să ne cumpărăm un televizor care-i mai mult decât 5.000 de lei. Ce facem? Facem factura pe din două?

Marcel Ciolacu: Plătiți cu cardul!

Victor Ciutacu: Păi și dacă nu am card?

Marcel Ciolacu: Dom'le, vorbesc de oamenii normali. Cum combatem evaziunea atunci? E o restricție în acest moment. Dacă ai cea mai mare evaziune din Europa te uiți la televizor și vreți un prim-ministru care vine ca o babă să se plângă la dvs. "Aoleu, ce mă fac"? Vin cu soluții! Dacă pe autostrăzile din România mor cei mai mulți oameni, cei mai mulți copii de-ai noștri în accidente, nu trebuie să venim cu măsuri? La un moment dat, când trendul va fi descrescător, vii cu o relaxare. Dacă avem cea mai mare evaziune, dacă se fură cu portbagajul șpagă... spuneți-mi mie! Pe ăla pe care l-ai prins îl iei și-l bagi la pușcărie. Pe ăla pe care nu l-ai prins... spuneți-mi ce face cu banii dacă el e limitat? Cum își ia el un Ferrari cu sacoșa? Cum cheltui banii din șpagă dacă tu ai limitat 5000 de lei? Pe lucruri mici! Cheltuie, mă, în fiecare magazin! Îți faci depozit de lucruri până-n 5000 de lei? Ce faci cu ei? Îi scoți din țară?

În momentul acesta, dacă nu ai proveniența banilor 70% ți-i ia statul. Până acum nu exista asta! Vedeți întreg tabloul! Până acum, dacă te prindea cu o sumă de peste 10.000 la vamă, îți luau 10% din ei și restul ți-l dădeau înapoi. În acest moment, îți iau 10% și-ți mai iau și 70% dacă nu poți să-i justifici. Asta e combatere de evaziune!

Nu mă opresc cu evaziunea fiscală! Nu mă opresc cu reforma în sistemul bugetar!

Aoleu... că mă duc la piață și nu au cititor de carduri! Și care-i problema? Mergeți cu mine mâine la piață? Merg la fiecare tarabă și cumpăr de la fiecare de 5.000 de lei. Dacă nu-mi ajunge, îmi iau soția cu mine și mai cumpără și ea de 5.000! Cine interzice cashul? Cine intră-n casă la om să întrebe ce cash are? Au oamenii suficiente probleme... cât să-i mintă pe Facebook și pe TikTok? E normal că-i doare, că nu mai au cum să-și cheltuie șpaga... 

Oamenii vor vedea că nu sunt afectați și n-o să fie probleme! Li se va întoarce în cap toată această propagandă! E o minciună grosolană!

Mai multe informații, aici:

                                                           

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel