Anxietatea se poate vindeca, dacă este tratată ca pe o problemă reală. Poți combate această tulburare doar dacă o accepți în viața ta și dacă nu opui rezistență atunci când se manifestă. Descoperă, în acest articol, care sunt cele mai eficiente metode de combatere a anxietății și cum să devii, în scurt timp, mai calm și mai echilibrat.
Anxietatea reprezintă o stare constantă de neliniște și frică, fără o cauză aparentă. Aceasta este însoțită, de cele mai multe ori, de un comportament nervos și de reacții fiziologice exagerate, cum sunt respirația ccelerată, bătăile puternice ale inimii, starea de greață sau transpirația excesivă.
Anxietatea modifică modul în care persoana afectată gândește și are capacitatea de a altera armonia hormonală a organismului. Mai mult, această tulburare amplifică senzațiile fizice, inclusiv durerea și creează senzații false în corp.
Anxietatea poate fi ținută sub control și chiar vindecată. Pentru a scăpa de stările pe care ți le provoacă, trebuie să mănânci sănătos, să faci exerciții fizice, să îți controlezi respirația, se te concentrezi pe gândurile pozitive, să o accepți și să te rogi divinității.
Mănâncă sănătos
Probabil ai auzit, de multe ori, că alimentația joacă un rol important pentru sănătatea întregului organism. Așa și este! Dacă mănânci mai multe fructe și legume proaspete, starea ta fizică și psihică se va îmbunătăți considerabil, iar anxietatea va dispărea. Alege să mănânci, cât mai des, banane, portocale, mere, avocado, roșii, pepene, căpșuni, broccoli, sfeclă roșie, salată și evită alimentele de tip fast-food, care nu fac decât să îți înrăutățească starea de spirit.
Fă exerciții fizice
„Mens sana in corpore sano” este o expresie latină, care înseamnă „o minte sănătoasă într-un corp sănătos”. Prin urmare, dacă faci exerciții fizice în fiecare zi și îți menții corpul sănătos, și mintea ta va fi sănătoasă.
Mai mult, sportul contribuie la prevenirea şi ameliorarea multor probleme de sănătate, cum sunt tensiunea arterială crescută, diabetul şi artrita. Studiile despre anxietate și depresie au arătat că sportul are beneficii psihice şi fizice, fapt ce ajută la reducerea anxietăţii şi la îmbunatăţirea stării de spirit.
Controlează-ți respirația
Majoritatea oamenilor nu știu să respire corect, fapt ce duce la apariția multor probleme de sănătate, printre care și anxietatea. Tot ce trebuie să faci este să inspiri adânc și să expiri cu putere, de mai multe ori pe zi. Fii atent la respirația ta și controleaz-o de fiecare dată când îți amintești.
Concentrează-te pe gândurile pozitive
Schimbarea gândurilor este un concept des utilizat în ședințele de psihoterapie. Prin intermediul acestuia, persoana anxioasă învață să schimbe un gând negativ, cu unul pozitiv, pentru a evita declanșarea unui atac de panică sau a unei crize de spasmofilie. De exemplu, dacă simți amorțeli în mâini și picioare, nu te mai gândi că ai o problemă gravă, ci că ești o persoană sedentară, care ar trebui să se apuce de sport.
Accept-o
Din momentul în care ai acceptat anxietatea, ai parcurs primul pas spre vindecare. Nu mai opune rezistență, las-o să existe și să se manifeste așa cum își dorește. Poți, chiar, să îi dai un nume și să îi spui să se calmeze, fiindcă lucrurile nu sunt chiar așa cum le vede ea. În plus, dacă ai un atac de panică, nu încerca să îl oprești. Spune-i: „Bine ai venit. Îți mulțumesc că ai apărut în viața mea. Te iubesc”. Te vei calma imediat.
Anxietatea se vindecă! Roagă-te divinității
Roagă-te, cât mai des, lui Dumnezeu și anxietatea va dispărea. Spune o rugăciune scurtă ori de câte ori treci printr-un episod anxios și observă cum liniștea se așterne peste mintea și sufletul tău, scrie BZI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu