Consumul regulat de apă cu ghimbir are numeroase beneficii pentru sănătatea organismului.
Acest preparat contribuie la eliminarea toxinelor şi întărirea sistemului imunitar, mai ales în sezonul rece. De asemenea, infuzia cu ghimbir va contribui la procesul de ardere a grăsimilor de la nivelul taliei.
Totodată, consumul regulat de ghimbir favorizează combaterea acţiunii radicalilor liberi și contribuie la protejarea împotriva celulelor canceroase.
Cum se prepară apa cu ghimbir
Ai nevoie de un litru de apă, o bucată de ghimbir de maxim 3 centimetri, 2 lămâi. Se pot adăuga opțional 2 linguri de miere naturală de albine.
Curăță ghimbirul și taie-l feliuțe și apoi pune-l la fiert. Lasă la fiert în jur de 10-15 minute, după care lasă-l la răcit. Strecoară infuzia, adaugă zeama de la cele două lămâi și consum-o pe parcursul întregii zile.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu