Pentru a pierde în greutate într-un mod sănătos, putem consuma, pe tot parcursul zilei, o băutură din anghinare.
Anghinarea este o legumă cu frunze mici și verzi care, dacă este consumată în mod regulat în cadrul unei alimentații echilibrate, ne aduce numeroase beneficii.
Fiind bogată în fibre și apă, anghinarea ne ajută nu doar la satisfacerea poftei de mâncare, dar și îmbunătățirea tranzitului intestinal și la arderea grăsimilor. Acest lucru se datorează proprietăților sale diuretice și purificatoare. Acest aliment oferă, de asemenea, proteine, fosfor, potasiu.
Consumul de roșii poate preveni dezvoltarea melanomului, un anumit cancer de piele
În primul rând, trebuie spus că nu există un produs minune, care ne permite să slăbim într-un timp scurt. Pe de altă parte, există alimente, care ne pot facilita pierderea în greutate, dacă suntem dispuși să o facem cu adevărat, îmbunătățind obiceiurile și stilul de viață.
Anghinarea este o legumă cu proprietăți deosebite. Spre exemplu, printre componentele sale se numără inulina, un carbohidrat, care se metabolizează lent în organism, foarte potrivit dacă suferi de diabet.
Este bogată în fibre, care ajută la scăderea zahărului din sânge și la controlul nivelului de colesterol, precum și la combaterea constipației. Anghinarea conține cinarină, o substanță care ne permite să stimulăm secreția biliară. În acest fel, este favorizată digestia grăsimilor și este intensificat efectul diuretic, care previne reținerea lichidelor.
Are mai puțin de 1% grăsime; are deci un aport caloric foarte scăzut. Aceasta înseamnă aproximativ 22 de calorii la 100 de grame. Efectul său de slăbire se produce datorită a trei factori: conținutul scăzut de calorii, efectul său diuretic și capacitatea de a procesa și elimina grăsimile.
Beneficiile consumului de usturoi pentru sănătate. Cât de mult te ajută
Anghinarea este o legumă care susține funcțiile ficatului, stimulează digestia și elimină grăsimile.
Este un bun detoxifiant, curăță intestinele, ficatul și rinichii. În plus, scade scad nivelul de colesterol din sânge, având proprietăți diuretice și purificatoare. Anghinarea ne apără de bolilor coronariene, cum ar fi ateroscleroza; purifică și regenerează ficatul.
Apa de anghinare este foarte ușor de preparat. Luăm două anghinare de mărime medie, foarte proaspete, aurii și sănătoase. Le spălăm bine și le tăiem în două. Într-o cratiță, se pune un litru și jumătate de apă și se fierb cele două anghinare până se înmoaie.
Apa poate fi consumată călduță. În schimb, anghinarea poate fi mâncată. Cu un strop de ulei, sare și oțet, anghinarea devine un preparat sănătos și gustos.
Apa de anghinare se bea de 3 ori pe zi, 10 zile pe lună. Se repetă trei luni consecutiv. În acest fel, nu numai că vom slăbi, dar vom și detoxifica organismul. În aceste 10 zile vom avea o dietă bazată pe sucuri naturale, fructe, legume și alimente fără grăsimi. De asemenea, este indicat să facem mișcare cel puțin o jumătate de oră pe zi.
Aceste alimente reduc tensiunea arterială. Include-le în meniul tău
Apa de anghinare pe care am obținut-o ne ajunge toată ziua. O putem păstra la frigider, iar când o bem, putem adăuga puțin suc de lămâie și câteva frunze de mentă. Gustul este va fi mai plăcut, iar beneficiile sunt mai mari.
Vezi si:
Alimentația și stresul sunt strâns legate între ele. După o zi grea și stresantă la muncă, mâncăm compulsiv, pentru a ne simți mai bine. Organismul percepe stresul ca pe o amenințare, de aceea dorim să mâncăm mult și des. Dar unele alimente, cum ar fi dulciurile, creează dependență. Din fericire, există alimente pe care le putem consuma când suntem stresați, fără frica că vom acumula kilograme în plus.
Avocado conține omega-3, vitamine C și B. Util pentru organism, avocado este capabil să regleze tensiunea, dezechilibrul emoțional și să ne înveselească. Gătiți salate cu avocado sau consumați-l pe felii de pâine.
Peștele gras (ton, sturion, somon) este o opțiune ideală pentru perioadele de stres. Medicii recomandă consumul de pește de 2-3 ori pe săptămână. Peștele gras conține o cantitate mare de omega-3, care reglează cortizolul.
Adaugă scorțișoară în cafeaua de dimineață, dacă vrei să slăbești repede și ușor
Consumul regulat al peștelui gras reduce simptomele sindromului premenstrual, îmbunătățește somnul și ameliorează anxietatea.
Nucile sunt un depozit de acizi utili, vitamina B, zinc, magneziu și alte elemente importante, care oferă un efect anti-stres. În scop preventiv, se recomandă consumul de până la 30-40 grame de nuci pe zi. Nucile au un conținut ridicat de calorii, care hrănește nu doar stomacul, ci și creierul.
Pe lângă beneficiile aduse de vitamine și fibre, legumele proaspete pot ameliora anxietatea. În timp ce mestecați legumele, mușchii mandibulei lucrează activ și vă relaxează.
Nu mai aruncați semințele de ardei. Toată lumea ar trebui să știe asta
În lupta împotriva stresului, specialiștii recomandă magneziu. Dacă nu puteți ajunge la medic? Răspunsul se află în spanac, care conține magneziu. De altfel, toate legumele cu frunze au proprietăți similare, așa că spanacul poate fi înlocuit cu oricare alta legumă verde, dacă este necesar. Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News