Apă de gură preparată în casă

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Încerci să te ţii cât mai departe de chimicalele din comerţ şi din farmacii? Foloseşti apă de gură în mod regulat dar nu găseşti una din ingrediente 100% naturale? Poţi să ţi-o faci tu acasă!

Prepararea apei de gură acasă poate fi o alternativă mai naturală la produsele comerciale, dar este important să ții cont că acestea pot avea efecte diferite pentru fiecare persoană. Iată o rețetă simplă pentru apă de gură preparată în casă, potrivit Aura Gow:

Ingrediente:

1 cană de apă (fiartă și răcită la temperatura camerei)

1 linguriță de bicarbonat de sodiu

1 linguriță de sare

3-5 picături de ulei esențial (cum ar fi uleiul de mentă, eucalipt sau tea tree) - opțional, pentru aromă

Instrucțiuni:

Asigură-te că apa pe care o folosești este fiartă și apoi răcită la temperatura camerei. Aceasta ajută la eliminarea microbilor și bacteriilor potențiale.

Într-un pahar sau într-un recipient steril, amestecă apa cu bicarbonatul de sodiu și sarea. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la neutralizarea acidității și la curățarea danturii.

Dacă dorești, adaugă picături de ulei esențial pentru aromă și proprietăți antibacteriene. Uleiurile de mentă, eucalipt sau tea tree sunt opțiuni populare pentru apă de gură.

Amestecă bine ingredientele până când sarea și bicarbonatul de sodiu se dizolvă complet în apă.

Folosește această apă de gură ca parte a rutinei tale de igienă orală. Clătește gura timp de aproximativ 30 de secunde, apoi scuipă soluția. Nu înghiți apă de gură!

Este important să nu folosești apă de gură preparată în casă în exces, deoarece anumite ingrediente pot avea efecte adverse dacă sunt folosite în cantități mari sau pe termen lung.

Consultă medicul dentist înainte de a începe să utilizezi apă de gură preparată în casă, pentru a te asigura că nu ai nicio sensibilitate sau alergie la ingredientele folosite.

Reține că apă de gură preparată în casă poate fi o opțiune personalizată, dar nu înlocuiește igiena orală regulată și vizitele la medicul dentist pentru evaluări și sfaturi profesionale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel