Apa de lavandă, un adevărat miracol. Cum să faci să fie un puternic aliat în casa ta

lavanda
lavanda

Jurnalista Narcisa Iorga are o pasiune pentru lavandă și se ocupă cu plantația pe care o are.

Narcisa Iorga a vorbit despre beneficiile lavandei. Are o mulțime de proprietăți, după cum veți vedea în rândurile de mai jos.

„Lavanda se distilează anevoios, când ai o instalație de capacitate mică, așa cum avem noi. Într-o cuvă, intră 15 kg de flori și procesul de extragere a uleiului esențial durează în jur de două ore. Cu pregătirea fiecărei șarje, spălarea echipamentelor, încărcare, montare, ajungem la trei ore. Maximum 4 cuve pe zi putem distila și imaginați-vă cum e să stai lângă un foc pe căldurile astea. Obținem aproximativ 1 litru de ulei esențial într-o zi. Maestrul de ceremonii în distilare este soțul meu, profesor de drept civil. Mă scoate la tablă să răspund doar la comanda închide/deschide robinetul de apă pentru răcire Bine, doar când e vorba despre distilare...

Apa florală care iese din distilator cât un firicel, conține și uleiul esențial. Se colectează într-un vas florentin, care are un sistem de țevi, pe principiul vaselor comunicante, și care știe să separe uleiul esențial de apa florală. Bineînțeles că nu în totalitate, mai rămân destule molecule de ulei esențial și în apa florală, astfel că împrumută beneficiile uleiului esențial.

Anul acesta, am luat decizia să distilăm de două ori apa florală. Cum s-ar zice în cazul alcoolului, e dublu distilată. Apa florală obținută după a doua distilare e mai puternică, atât din punctul de vedere al parfumului, cât și al proprietăților. De aceea, eu o recomand și mai mult împotriva țânțarilor. Este pură, 100% naturală, fără niciun fel de adaos de alcool, conservant sau parfum sintetic, cu miros natural floral, de lavandă. Este potrivită și celor mai sensibile tipuri de piele.

Apa florală de lavandă este tonifiantă, cicatrizantă, calmantă, recomandată pentru ten acneic și pentru pielea iritată, inclusiv pentru arsurile superficiale de după expunerea la soare. Poate fi folosită și după epilat sau după ras, întrucât calmează și are efect antiinflamator, fără să irite, așa cum se întâmplă în cazul alcoolului conținut de loțiunile după ras.

Se poate folosi pentru împrospătarea rufelor sau chiar în timpul călcării, dacă se toarnă în rezervorul de apă al fierului de călcat. Fiind distilată, nu creează depuneri de calcar. De asemenea, se poate folosi la pulverizarea lenjeriilor, înainte de culcare pentru a induce o stare de relaxare (nu zic somn liniștit, deși în cazul nostru funcționează ) sau pentru parfumarea încăperilor, cu rezultat și în alungarea țânțarilor.

MOD DE FOLOSIRE: Se pulverizează pe față, pe brațe și pe picioare, fără a se șterge sau spăla. Se lasă să fie absorbită de piele. Se poate pulveriza pe haine, ori pe materiale textile: prosoape, fețe de masă, șervete din pânză, perdele, huse de mobilier, lenjerii de pat etc. Nu pătează”, a scris Narcisa Iorga pe Facebook.

VEZI ȘI: Boureanu (49 de ani) bea șapte litri de apă pe zi. Pe care o alege

Două uleiuri care îți vor schimba viața. ”Vindecătorul naturii”, ”revoluție în ceea ce înseamnă extractele uleioase”

Atenție la tenul tău vara. Cum îl poți distruge, crezând că-i faci un bine. Trucul Ioanei Marinescu pentru a nu avea probleme

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel