După ce deputatul USR Cornel Zainea a afirmat că "la robinet curg bacterii", în Buftea, RAJA SA Constanța s-a sesizat, menționând că toate rezultatele analizelor efectuate în laboratoarele RENAR au fost conforme, respectând prevederile legale. Iată punctul de vedere transmis de societate pentru DCNews.
"RAJA SA Constanța este un important operator regional din România în domeniul alimentării cu apă a populației, deservind consumatorii din 152 de localități răspândite pe teritoriul a șapte județe: Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Brașov, Prahova și Dâmbovița. Încă din anul 2007, imediat după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii a adoptat conceptul de apă sigură, S.C. RAJA S.A. Constanţa a luat decizia implementării sistemului de management al siguranţei alimentului, obţinând în anul 2008 certificarea sistemului de management al siguranței alimentului în conformitate cu cerinţele standardului ISO 22000:2005.
Tot compania noastră a fost prima din ţară, la nivelul căreia s-a înfiinţat un Serviciu de Calitate, ai cărui reprezentanţi monitorizează şi analizează indicatorii chimici, fizici şi biologici ai apei furnizate, indicatorii care atestă potabilitatea finală a apei livrate. În anul 2007, S.C. RAJA S.A. a primit pentru laboratoarele de analizare a apei potabile acreditarea RENAR, ceea ce atestă si certifică rezultatele obținute în urma analizării probelor prelevate.
Pentru certificarea calității apei potabile livrate la Buftea de RAJA SA, dovadă sunt analizele efectuate periodic în laboratoarele acreditate RENAR. Mai mult, Direcția de Sănătate Publică București prelevează periodic probe de la nivelul localității pe care le analizează in laboratoarele proprii. Până la ora actuală, toate rezultatele acestor analize au fost conforme, respectând prevederile legale în ceea ce privește indicatorii analizați.
Pe data de 03 mai 2018, SC RAJA SA a obținut de la Direcția de Sănătate Publică a județului Ilfov, Autorizația Sanitară de Funcționare nr.78/03.05.2018, în care este specificat clar faptul că Sistemul de alimentare cu apă din localitatea Buftea îndeplinește prevederile reglementărilor sanitare în vigoare – Legea 458/2002 privind calitatea apei potabile și HG nr.974/2004 pentru aprobarea Normelor de supraveghere, inspecție sanitară și monitorizare a calității apei potabile și a Procedurii de autorizare sanitară a producției și distribuției apei potabile.
Pe data de 10.10.2012, revizuită în data de 02.03.2017, în urma finalizării investițiilor POS Mediu, RAJA SA a obținut de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului autorizația de mediu nr. 36/10.10.2012. În cadrul programului Operațional Sectorial de Mediu, RAJA SA a investit în Buftea aproape 110 milioane lei.
Investițiile au vizat extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă și canalizare pe o lungime totală de 57 kilometri, realizarea unei stații de epurare moderne, dar și reabilitarea și extinderea surselor de captare și tratare apă potabilă. Toate aceste investiții au dus la creșterea calității apei potabile, lucru ce poate fi confirmat și de către autoritățile locale și centrale, responsabile cu monitorizarea calității apei", a fost punctul de vedere transmis
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News