Apă rece sau la temperatura camerei - cea mai bună alegere pentru sănătate

Fotografie de la Lisa Fotios: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-racoritoare-bautura-racoritoare-1346155/
Fotografie de la Lisa Fotios: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/sticla-pahar-racoritoare-bautura-racoritoare-1346155/

Apa este importantă pentru toate fiinţele vii. 

La naştere, organismul uman conţine aproximativ 80% apă, în timp ce la vârsta adultă, această cantitate este în medie de aproximativ 60%. Apa a cărei temperatură este între 0 şi 3 grade Celsius este considerată rece. Când vine vorba despre apa la temperatura camerei, aceasta variază de obicei între 20 şi 25 de grade Celsius. Apa ne hidratează şi acest lucru este important din mai multe motive.

Cu toate acestea, apare întrebarea legată de cea mai bună opţiune pentru sănătate - apă rece sau la temperatura camerei?

Experţii ne recomandă să bem cel puţin opt pahare de apă pe parcursul zilei, dar rece sau caldă? Nu există un avantaj major dovedit ştiinţific în alegerea apei la temperatura camerei, dar în multe culturi este considerat benefic obiceiul de a bea apă caldă, din când în când. Corpul nostru are uneori nevoie doar de apă rece, de exemplu în zilele toride de vară.

Pe de altă parte, specialiştii ne recomandă să bem un pahar cu apă caldă, cu o oră sau două înainte de masă. Când ar trebui să bem apă rece? Conform unui studiu, sportivii care consumă apă rece în timpul exerciţiilor fizice au o temperatură a corpului mai scăzută în medie şi sunt capabili să diminueze creşterea temperaturii în cadrul antrenamentelor. În zilele toride de vară, apa rece este o alegere mai bună. Indiferent de preferinţă - rece sau la temperatura camerei - este important să bem apă des, pe tot parcursul zilei, conform Rador.

VEZI ȘI: Cele 4 băuturi pe care trebuie să le eviți în timpul unui val de căldură. Avertismentul experților - https://www.dcnews.ro/cele-bauturi-pe-care-trebuie-sa-le-eviti-in-timpul-unui-val-de-caldura-avertismentul-expertilor_927339.html

Apa este implicată în funcționarea optimă a multor organe, inclusiv creierul, inima, rinichii și ficatul. Ajută la transportul nutrienților și a oxigenului către celulele corpului și la eliminarea deșeurilor prin urină. Hidratarea corespunzătoare poate ajuta la menținerea sănătății pielii, conferindu-i un aspect mai luminos și mai hidratat. De asemenea, poate contribui la prevenirea uscăciunii pielii. Consumul de apă înainte de mese poate ajuta la reducerea cantității de alimente consumate, ceea ce poate susține eforturile de control al greutății. Consumul adecvat de apă contribuie la o digestie sănătoasă prin menținerea unui mediu adecvat pentru procesele digestive și pentru absorbția nutrienților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel