Apărarea antiaeriană libiană este „avariată serios“, susţine Pentagonul

Capacităţile de apărare antiaeriană libiene au fost 'puternic avariate' de bombardamentele coaliţiei, permiţând astfel instaurarea „efectivă“ a zone de interdicţie aeriană, a declarat duminică un înalt oficial de la Pentagon.

„Bombardamentele au fost foarte eficiente şi au avariat serios apărările antiaeriene ale regimului Muammar Gaddafi“, a afirmat viceamiralul Bill Gortney într-o conferinţă de presă la Washington, transmite Agerpres.

Principala ameninţare pentru avioanele americane, britanice şi franceze care au intervenit până acum în Libia este reprezentată de rachetele sol-aer SA-5 cu rază lungă de acţiune, însă 'capacitatea /forţelor pro-Gaddafi, n.r./ de a le lansa a fost puternic redusă', potrivit lui.

Forţele aeriene libiene nu au arătat semne de activitate şi nu am detectat emisii radar - ce servesc pentru depistarea aparatelor inamice - în punctele de apărare antiaeriană pe care le-am lovit', a adăugat el. Într-o manieră generală, emisiile radar de supraveghere aeriană par a fi limitate momentan în zonele din jurul Tripoli şi Sirt, fieful colonelului Gaddafi. SUA şi Marea Britanie au lansat un total de 124 de rachete Tomahawk asupra acestor poziţii sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel