Apărătorii de la Azovstal vor să se întoarcă pe front, deşi abia au revenit în Ucraina

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Volodimir Zelenski s-a întors din Turcia cu cinci comandanţi ai apărării de la Mariupol, dar acum aceştia anunţă că vor să revină pe front. 

Anunţul a fost făcut chiar de Denis Prokopenko, unul dintre comandanţii batalionului Azov, care a condus apărarea împotriva asediului declanşat de trupele ruse asupra uzinei Azovstal. 

"Desigur. Pentru asta ne-am întors în Ucraina. Acesta este obiectivul nostru principal", a spus Denis Prokopenko, citat de agenţia Interfax Ucraina, atunci când a fost întrebat despre acest subiect de presa strânsă la Lvov, unde cei cinci luptători au ajuns via Turcia.

Totodată, Prokopenko i-a mulţumit "preşedintelui, echipei sale, forţelor de apărare şi fiecărui soldat care a continuat să lupte cu invadatorii pe linia frontului" în timp ce apărătorii Azovstal se aflau în captivitate rusă, scrie Agerpres.

"Cred cu tărie că armata este un efort de echipă şi de astăzi vom continua lupta alături de voi. Cu siguranţă, vom avea în continuare un cuvânt de spus în bătălie", a declarat el, adăugând că "principalul lucru astăzi este că armata ucraineană a luat iniţiativa strategică pe linia frontului".

"Şi în fiecare zi avansăm, distrugem inamicul, eliberăm teritoriile ocupate temporar şi sunt sigur că vom face tot posibilul şi imposibilul pentru a grăbi acest proces, astfel încât războiul să ajungă la finalul său logic", a spus el.

În septembrie anul trecut, în cadrul unui schimb de prizonieri, un total de 215 soldaţi ucraineni au fost eliberaţi din captivitatea rusă, inclusiv comandanţi ai apărătorilor ucraineni care au luptat la oţelăria Azovstal şi care rămăseseră de atunci în Turcia sub protecţia personală şi garanţiile de securitate ale preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel