Apare o nouă alianță pentru guvernare, cu AUR? Calcule pe scena politică: Ce spune Simion despre partenerii din PNL

foto ilustrativ pixabay
foto ilustrativ pixabay

Se reconturează majoritatea politică? 

Înainte cu două luni de alegerile parlamentare, se conturează posibile alianțe pentru o majoritate parlamentară. Sunt zvonuri că USR și AUR ar ajunge la un acord în acest sens. Se vorbește chiar despre un Guvern AUR-USR-PNL, o variantă pe care nici George Simion nu ar exclude-o. 

”Politica este arta negocierii”

”La nivel de USR, după ce se vor lămuri, se vor clarifica pentru că acolo sunt multe tabere şi acolo aşteaptă finalul acestui exerciţiu electoral, aş vedea un protocol de colaborare strict pe primari în două tururi, 300 de parlamentari, reformă administrativă, reducerea taxării muncii. Cu un guvern minoritar sau majoritar, depinde. Politica este arta negocierii”, a declarat președintele AUR, George Simion, la Digi24, potrivit news.ro. 

Există un precedent al alianței USR - AUR, în 2021, când cele două partide s-au unit pentru a susține moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, din decizia lui Dan Barna și Dacian Cioloș. 

Și președintele PNL, Nicolae Ciucă, a vorbit despre deschiderea dialogului, încă din august: ”Am deschis dialogul pentru o astfel de punere laolaltă a forţelor politice de dreapta. Partidul Naţional Liberal este cea mai puternică forţă politică de dreapta din România şi atunci disponibilitatea la dialog este către toate forţele politice de dreapta”. 

”Președintele partidului a declarat că dacă putem face un Guvern de dreapta, este ceea ce ne dorim (...), cu USR”, a declarat liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, la RFI. 

De altfel, aceasta ar fi o unică variantă de a guverna fără PSD. ”Sunt unii oameni din PNL pe care îi văd ca şi potenţiali parteneri”, a mai spus George Simion, la Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel