Apare o pădure-parc în Brașov. ”Exemplu remarcabil de adaptare la contextul local"

FOTO: Freepik @evening_tao
FOTO: Freepik @evening_tao

A fost aprobată transformarea unei suprafețe de pădure din Brașov în pădure-parc, ceea ce reprezintă ”o adaptare la contextul local”.

O suprafață de pădure din Brașov se va transforma în pădure-parc, după aprobarea primită din partea Comisiei Tehnice de Avizare pentru Silvicultură (CTAS) din cadrul Ministerului Mediului, a anunțat secretarul de stat din MMAP, Sorin Banciu.

Astfel, proiectul, coordonat de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt, este realizat în colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură "Marin Drăcea" şi susţinut de grupul liberal din Consiliul Local Braşov.

El vizează o suprafaţă de peste 1.700 de hectare de pădure din jurul oraşului.

”Acum, spre final, se poate spune că MMAP a creat tot cadrul necesar pentru ca administraţia publică locală să îşi pună în practică viziunea asupra acestor spaţii.

Bazat, însă, pe legislaţia în vigoare şi modelele de bune practici privind administrarea pădurilor-parc, aceste spaţii ar trebui să aducă o creştere a siguranţei comunităţii, prin alei iluminate şi amenajate corespunzător, reducându-se astfel interacţiunile nedorite cu fauna sălbatică.

Totodată, infrastructura modernă a pădurilor-parc poate include trasee pentru plimbări şi ciclism, spaţii de recreere, facilităţi sanitare, precum şi locuri de joacă pentru copii. Un aspect determinant al acestui proiect este conservarea biodiversităţii.

Chiar dacă interacţiunile umane sunt controlate, scopul principal rămâne protejarea şi menţinerea habitatelor naturale.

În aceste zone nu trebuie introduse specii exotice, ci va trebui avută în vedere păstrarea caracterul autentic al florei şi faunei locale”, a declarat joi, într-un comunicat de presă, secretarul de stat Sorin Banciu.

Oficialul a subliniat că implementarea conceptului de pădure-parc în Brașov ”reprezintă un exemplu remarcabil de adaptare la contextul local”, mai mult, că ”inițiativa subliniază angajamentul Brașovului față de dezvoltarea durabilă și responsabilă”.

Citește și: Întreaga creastă a Munților Făgăraș a fost fotografiată de lângă București, de la 150 de kilometri distanță / galerie foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel