Apare vigneta de o zi! Cât va costa un tichet

foto: Freepik
foto: Freepik

Iată unde se va putea circula cu vigneta de o zi!

Călătorii care intenționează să traverseze Austria ar trebui să știe că se va introduce în curând un nou tip de vignetă pentru folosirea autostrăzilor din această țară. Mai exact, se pregătește lansarea vignetei valabile pentru o singură zi, conform informațiilor furnizate de Cancan.ro. Scopul principal al acestei vignete noi este de a menține fluxul de turiști pe autostrăzi și de a contribui la reducerea congestionării comunităților afectate de trafic.

Așadar, începând cu luna ianuarie a anului următor, Austria va introduce o nouă vignetă valabilă pentru o singură zi. Măsura vine ca urmare a implementării noii directive a Uniunii Europene privind taxarea rutieră. Este important de menționat că apariția vignetei de o zi nu va conduce la creșterea prețului celei anuale, care va rămâne neschimbat și în 2024, adică 96,40 euro.

Șoferii vor putea achiziționa o vignetă valabilă pentru o zi la prețul de 8,60 euro.

Prețul este, într-adevăr, unul rezonabil, însă trebuie specificat că există modificări de preț pentru celelalte categorii de vignete, dar nu pentru toate. Astfel, vigneta valabilă pentru zece zile va avea un cost puțin mai ridicat și va crește de la 9,99 euro la 11,50 euro. În schimb, prețul vignetei valabile pentru două luni va avea o ușoară scădere, trecând de la 29 de euro la 28,90 euro. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel