Apartament nou sau vechi? Ce ar fi mai bine să cumperi în 2024? Expert imobiliar: Atenție! Să fie cash

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Alex Printz, expert în domeniul imobiliar, a vorbit despre tendințele din domeniu pe parcursul anului 2024.

Alex Printz, expert în domeniul imobiliar, a intervenit telefonic, marți dimineață, la Antena 3 CNN, unde a venit cu recomandări pentru cei care doresc să-și cumpere apartament în 2024.

„Ce ar trebui să știm dacă vrem să achiziționăm o locuință anul acesta? Unde e mai convenabil?“, a întrebat jurnalista Ana Iorga.

„Din păcate, trăim o paradigmă extraordinar de ciudată. Anul acesta vine cu niște semne foarte interesante pentru segmentul imobiliar nou. Apartamentele noi foarte posibil se vor scumpi, chiar peste 10%. TVA-ul s-a dublat, de la 5 la 9%. Asta înseamnă aproape o dublare a TVA-ului.

De asemenea, noile măsuri fiscale au crescut inclusiv costurile cu forța de muncă. Acest lucru, cu siguranță va aduce o scumpire pe segmentul nou.“, a spus Alex Printz.

Ce se întâmplă cu apartamentele vechi

Potrivit expertului, prețurile apartamentelor vechi, cele construite anterior anului 1977, vor scădea.

„Din fericire, pe segmentul vechi vom asista la o oarecare scădere. Deși tenndința era de o scădere progresivă a inflației de anul trecut, culmea e că sfârșitul lui 2023 ne-a prins cu o ușoară creștere în zona euro. Acest lucru va întârzia reducerea dobânzilor de intervenții ale BNR. Reducerea dobânzii de intervenție fiind întârziată, cu siguranță că și costul creditării nu va scădea în primele 6 luni. Proprietarii apartamentelor vechi vor fi puși în postura de a accepta un oarecare discount de la prețul pe care se așteptau să-l câștige. Va apărea o din ce în ce mai mare breșă între apartamentele noi și cele vechi, cele construite înainte de 1977“, a mai precizat Alex Printz.

„Din păcate, când apare nevoia imobiliară, e bine să acționezi atunci și nu mai târziu. Sfatul meu pentru cei care vor să achiziționeze apartamente noi este să o facă acum, cât se poate de repede. Trendul ne spune foarte clar că apartamentele nu se vor ieftini în următorii doi-trei ani. În schimb, cei care vor un apartament vechi, pot să mai stea 2-3 luni și să caute niște pârghii de negociere pentru a obține un preț mai bun. Atenție, să fie cash, pentru că e posibil să fie ridicat costul creditării în primele 6 luni din acest an“, a mai spus expertul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel