Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, în calitate de organism intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, lansează un apel de proiecte pentru Axa prioritară 2 din cadrul POR 2014 - 2020, în valoare de aproximativ 13 milioane de euro, pentru Regiunea Sud-Est.
Potrivit informaţiilor furnizate de ADR Sud-Est, apelul de proiecte este lansat pentru Axa prioritară 2 "Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii", Prioritatea de investiţii 2.1 - "Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri".
Pentru Regiunea Sud-Est, din care fac parte judeţele Brăila, Buzău, Galaţi, Vrancea şi Constanţa, este alocată suma de 12,91 milioane euro.
În cadrul acestui apel nu se pot depune proiecte pentru investiţiile localizate pe teritoriul acoperit de instrumentul Investiţii Teritoriale Integrate Delta Dunării - judeţul Tulcea.
Locul de implementare a proiectului trebuie să fie situat în mediul urban, în regiunea de dezvoltare în care a fost depusă cererea de finanţare.
Solicitantul trebuie să fie o societate, potrivit Legii 31/1990, sau o societate cooperativă, potrivit Legii 1/200, care se încadrează în categoria microîntreprinderilor.
Solicitantul trebuie să fi desfăşurat activitate pe o perioadă corespunzătoare cel puţin unui an fiscal integral, nu a avut activitatea suspendată temporar oricând în anul curent depunerii cererii de finanţare şi în anul fiscal anterior şi a înregistrat profit din exploatare (>0 lei) în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanţare şi să fi înregistrat un număr mediu de salariaţi de cel puţin unul, în anul fiscal anterior depunerii cererii de finanţare, conform sursei citate.
Valoarea eligibilă a proiectului trebuie să fie de minimum 25.000 euro, echivalent în lei la cursul de schimb InfoEuro, valabil la cursul de schimb InfoEuro valabil la data lansării apelului de proiecte (publicarea ghidului specific).
Cuantumul finanţării nerambursabile solicitate nu poate depăşi plafonul de minimis de 200.000 euro valoare acordată unei întreprinderi pe o perioadă de trei ani fiscali consecutivi, ultimii doi înainte de data depunerii cererii de finanţare şi anul curent depunerii cererii de finanţare, iar contribuţia financiară obligatorie a beneficiarilor este de minimum 10% din valoarea eligibilă a investiţiei.
Cererile de finanţare pot fi depuse în perioada 08 iulie 2019, ora 12,00 - 8 noiembrie, ora 12,00, perioada de de depunere a proiectelor putând fi redusă, în cazul în care bugetul apelului este consumat mai devreme.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu