Un bărbat din comuna Sohodol, județul Alba, mărturisește că viața sa a devenit un chin după ce a participat la referendumul de demitere a președintelui, din 2012. Nicu T. susține că a fost dat afară de la locul de muncă, fiindu-i refuzată orice încercare ulterioară de angajare, din cauza faptului că zona respectivă este fief PDL, iar el are de suferit de pe urma participării la referendum și a faptului că este simpatizant PSD.
Bărbatul din Sohodol nu vrea să-i fie dezvăluit întregul nume, deoarece spune că "mi-e frică să nu am presiuni de la Primărie sau de la Consiliul Județean".
Iată mărturisirile pe care ni le-a făcut Nicu T.:
"Mă confrunt cu grave probleme sociale, din cauza referendumului din 2012. Am lucrat la firma Hidroconstrucția, firmă sub conducere PDL. Eu am participat la referendum, în comisia de votare, din partea USL. Am fost singurul angajat care a participat. După asta am fost supus unui stres continuu din partea șefilor și am fost trecut forțat în șomaj. Zona noastră este fief PDL, iar încercările mele de a găsi un loc de muncă au fost inutile.
În 2010, guvernarea Băsescu-Boc i-a tăiat pensia de handicap tatălui meu. Fiind diabetic și foarte bolnav, de supărare a făcut un accident vascular. A stat la pat în jur de un an și în primăvară, pe 10 aprilie, a decedat cu sufletul rănit de escrocul de marinar și l-am îngropat. Mama, și ea e bolnavă. Are scos un rinichi, numai cu un rinichi mai funcționează și am probleme grave sociale - nu pot să-mi găsesc un loc de muncă nicicum. Am fost dat afară de la Hidroconstrucția, pentru că am participat la referendumul de demitere a lui Băsescu, din 2012. Prea mult implicat în politică nu am fost, dar decesul tatălui meu și abuzurile care i s-au făcut m-au determinat să lupt și am luptat mult aici în fieful PDL. Iar șefii mei de la firmă, efectiv m-au dat afară. De atunci n-am mai reușit să mă angajez, numai promisiuni. Aici la noi, PSD e mai mult în Opoziție, pentru că e făcută alianță la Consiliul Județean PNL-PDL.
Eu trei săptămâni la rând, am fost zi de zi la afișe, în casele oamenilor și ce mă doare cel mai tare acum e că oamenii cărora le-am trecut pragul și pe care i-am îndemnat să voteze USL, acum zic: «Mă, cu ce te-a ajutat pe tine USL și cu dânsul?». «Dânsul» fiind deputat aici în colegiul 5 Apuseni.
Totul e blocat aici la noi. De un an de zile mă tot amână cu promisiuni, că se rezolvă. Eu, pentru că am depus o muncă de bună voie - nu m-a forțat nimeni - am de suferit acum.
Suntem în prag de iarnă și suntem patru persoane în familie și nu avem niciun venit. Efectiv nu găsești un loc de muncă aici. Eu am lucrat la Hidroconstrucția - o firmă de construcții hidrotehnice. După referendum nu numai că am fost dat afară, dar efectiv am fost terorizat psihic, plimbat dintr-un loc în altul, pentru că am fost singurul din firmă care a participat la referendum, în comisia de votare a referendumului din partea USL-ului am fost. Iar asta i-a deranjat mai tare, pentru că aici se derulează niște contracte PDL-iste și ăștia cu toții sunt PDL-iști. Și eu am suferit enorm de mult până în noiembrie, pe data de 7, când m-au dat în șomaj. Am fost primul pe liste. Șomajul mi s-a terminat și efectiv n-am găsit nimic. Numai promisiuni. Nu știu dacă premierul, domnul Dragnea sau ceilalți din conducerea PSD și USL știu ce se întâmplă.
Nu sunt membru de partid, doar partizan. Dar dacă voi avea posibilitatea mă voi înscrie, pentru că altfel nu merge. Aici la noi și aerul pe care îl respirăm e politic".
Ce spun cei de la Hidroconstrucția
Contactați de DC News în legătură cu acest subiect, cei de la Hidroconstrucția ne-au transmis următoarele:
"S.C. Hidroconstrucția S.A. este societate cu capital integral privat, apolitică.
Dl Nicu T. a fost angajat al unității noastre în anul 2011 cu contract pe perioadă determinată în intervalul 01.04.2011 - 05.12.2011 și în anul 2012 a avut contract pe perioada determinată în intervallul 25.04.2012 - 14.12.2012.
Având în vedere intrarea în insolvență a principalului beneficiar S.C. Hidroelectrica S.A. și oprirea investițiilor la Apele Române, lucrări aflate în executare de unitatea noastră, a fost întocmit proiect de concediere colectivă, la 01.10.2012, prin care au fost disponibilizați 134 de angajați, inclusiv dl Nicu T..
Față de cele de mai sus, vă rugăm să rețineți că unitatea noastră, fiind cu capital privat 100%, nu face recrutare de personal și nici disponibilizări în funcție de apartenența politică".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News