Fostul senator al PSD, Şerban Nicolae, susţine într-o scrisoarea adresată liderilor membri în CEx că "situaţia cea mai gravă este cea dată de organizarea internă" a PSD, fiind într-o stare de "incoerenţă organizatorică", improvizaţie, şi incertitudine nefirească în ce priveşte colaboarea în USL. Nicolae este avocatul lui Cătălin Voicu în dosarul instrumentat de DNA.
"Situaţia cea mai gravă este cea dată de organizarea internă a partidului. PSD este într-o stare de incoerenţă organizatorică, improvizează şi menţine o incertitudine nefirească atât în ceea ce priveşte colaborarea în cadrul USL la nivel local în multe cazuri, cât şi în ceea ce priveşte rezerva de cadre şi criteriile de promovare, mai ales din perspectiva anului electoral 2012 (...)Fac un apel pentru declanşarea unui Congres al partidului cât mai curând posibil. Un Congres adevărat, onest, fără festivisme şi fără compromisuri de culise. Un Congres clarificator, cu toate funcţiile puse deschis în competiţie. Un Congres care să traseze limpede şi ferm liniile politice de acţiune ale partidului pentru perioada următoare. Un Congres pentru PSD şi nu împotriva vreunuia dintre liderii ori membrii săi. Până atunci, impuneţi un moratoriu asupra tuturor deciziilor recente care au generat conflicte şi confuzii. Avem nevoie de solidaritate şi de claritate. Avem nevoie să redevenim numărul unu. Eu cred că şi românii vor aceleaşi lucruri", susţine Şerban Nicolae în scrisoarea adresată Comitetului Executiv Naţional.
Fostul senator PSD, cunoscut fiind ca un apropiat al lui Ion Iliescu, apreciază că au fost "două acţiuni recente au torpilat grav demersurile politice ale PSD în spaţiul public", respectiv decizia Comitetului Executiv Naţional privind organizaţia PSD a Municipiului Bucureşti şi cea a Biroului Permanent Naţional privind înlocuirea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului.
"Decizia Comitetului Executiv Naţional nu are bază statutară. Aici nu este loc de nuanţe. Nici o dispoziţie statutară nu permite înlocuirea preşedintelui PSD Bucureşti (indiferent cine este acesta!) cu un „comitet coordonator” (indiferent din cine este compus acesta!). Temeiul invocat public viza, eventual, dizolvarea Biroului Permanent al PSD Bucureşti (art. 158 lit. j din Statutul PSD). Indiferent de temei ori de motivaţie, decizia s-a luat fără a se face o analiză a activităţii PSD Bucureşti, fără a se convoca vreuna dintre structurile de conducere ale acestei organizaţii şi fără a determina condiţiile şi durata interimatului impus organizaţiei", remarcă fostul senator.
"Decizia BPN în cazul lui Mircea Geoană este la fel de confuză. Diverşi lideri au făcut afirmaţii contradictorii cu privire la ce anume s-a decis – să fie înlocuit Mircea Geoană la şefia Senatului cu Titus Corlăţean, să i se ceară lui Mircea Geoană să accepte un schimb de funcţii cu Titus Corlăţean, ori să se înceapă demersurile de înlocuire dar numai după ce se va determina procedura care asigură menţinerea funcţiei la grupul senatorial PSD. Ceea ce a urmat, declaraţiile lui Victor Ponta în contradicţie cu cele ale domnilor Ion Iliescu şi Adrian Năstase, solicitarea de excludere a lui Mircea Geoană din PSD, culminând cu unul dintre cele mai penibile momente din istoria PSD, constituit din reuniunea şi decizia Comisiei Naţionale de Arbitraj şi Integritate Morală din 13 noiembrie, a întărit imaginea de partid în degringoladă, având cu totul alte preocupări decât cele ale românilor şi capabil să aloce incomparabil mai multe resurse reglărilor interne de conturi decât rezolvării problemelor grave ale societăţii (de salutat, totuşi, atitudinea rezervată şi echilibrată a majorităţii liderilor locali, jenaţi de întreaga situaţie)", mai spune Nicolae, în documentul obţinut de NewsIn.
"La aproape doi ani de la preluarea cvasi-totală a Puterii de către PDL, partidul nostru este incapabil să recupereze încrederea opiniei publice şi statutul de <<cea mai importantă forţă politică a ţării>>. Nu pun sub semnul întrebării colaborarea cu PNL şi PC. Aceasta este una dintre puţinele acţiuni politice bune din ultima perioadă. Dar, situarea PSD pe o poziţie incertă cu privire la capacitatea de a impune măsurile economico – sociale aşteptate de populaţie şi specifice principiilor unui partid social – democrat, stabilirea, încă de pe acum, a candidatului pentru alegerile prezidenţiale din 2014(!?), menţinerea PSD în siajul temelor politice parazite lansate de Traian Băsescu – revizuirea Constituţiei, reducerea numărului de parlamentari, reorganizarea administrativ – teritorială a României, comasarea alegerilor etc.) determină, pentru partid, imaginea unei formaţiuni care, nu doar că nu-şi poate regăsi forţa politică de altădată, dar nici nu ar putea ieşi vreodată din <<bălăceala>> politică orchestrată de actuala Putere, mai afirmă Şerban Nicolae în scrisoarea adresată CEx.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News