Apel șocant la 112: “Îl omor pe copil și pe urmă mă sinucid dacă nu mă accepți din nou în viața ta”

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Sindicatul Europol a relatat un apel șocant la 112.

Apel șocant la 112. Sindicatul Europol a relatat cazul unei mame disperate care a sunat la numărul unic de urgență și a anunțat că copilul ei de 4 ani a fost luat de tatăl lui biologic, iar bărbatul a amenințat-o că îl omoară pe micuț dacă ea nu se întoarce la el. Cazul cutremurător, care se putea transforma într-o tragedie, a avut loc în Mureș.

Totodată, Sindicatul Europol trage un semnal de alarmă și spune că negociatorii, precum e și Nelu, bărbatul care l-a salvat pe acest copil din mâinile tatălui lui, nu sunt apreciați de Poliția Română, aceștia oamenii fiind nevoiți să se mulțumească doar cu mulțumiri.

"Polițiștii s-au mobilizat exemplar pentru a gestiona această amenințare"

"“Îl omor pe copil și pe urmă mă sinucid dacă nu mă accepți din nou în viața ta”. Așa suna amenințarea sesizată prin apelul la 112 de către mama disperată a copilului de 4 ani, care a fost luat de bărbatul ce îi este și tată, cel puțin biologic.

Cazul cutremurător, care se putea transforma într-o tragedie, a avut loc în Mureș, unde polițiștii s-au mobilizat exemplar pentru a gestiona această amenințare cât se poate de reală.

Negociatorul Nelu a reușit să îl convingă pe bărbat să elibereze copilul



Dintre toți cei aflați în echipa mobilizată la fața locului, Nelu a avut sarcina cea mai grea: trebuia să-l convingă pe agresor să nu-și ducă planul la bun sfârșit.

După îndelungi discuții presărate cu momente extreme, Nelu a reușit să-l determine pe bărbat să elibereze copilul. În acel moment, polițiștii din structura de acțiuni speciale au intervenit și l-au imobilizat.

Nelu are o experiență de peste 27 de ani în poliție, fiind agent de ordine publică și, în același timp, negociator în cadrul IPJ Mureș. El a avut de-a lungul timpului peste 300 de solicitări la astfel de cazuri în care a reușit să detensioneze situații critice și să salveze vieți.

Cu toate acestea, conducerea Poliției Române nu a găsit loc pentru Nelu sau colegii lui de negociatori din cadrul IPJ. Mureș pe lista celor care primesc un salariu de lucrări de excepție, chiar și în cel mai mic procent. Au fost câteva sute, dar nu le-au ajuns șefilor din IGPR.

Captură foto: Facebook Sindicatul Europol

Sindicatul Europol: În Poliția Română nu sunt apreciați polițiștii care salvează vieți și generează rezultate



Nelu va trebui să se mulțumească doar cu mulțumiri din partea Poliției Române, care îi va spune cât de important este pentru instituție, însă acest lucru nu îi va plăti cheltuielile de zi cu zi pentru deplasările din timpul liber.

Cel mai probabil, Nelu va pleca din sistem până la finalul anului, deoarece îndeplinește condițiile de pensionare, iar în prezent, în Poliția Română nu sunt apreciați polițiștii care salvează vieți și generează rezultate.

Nelu, îți mulțumim pentru tot ceea ce ai făcut și vei face atât timp cât vei mai rămâne în sistem. Ne cerem scuze în numele celor care astăzi pretind că sunt „menegeri” în Poliția Română", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel