Apele au crescut până la 18 metri în Valea Tempi din Grecia. Ciclonul Daniel a lăsat în urmă cel puțin 15 morți

FOTO: Twitter @Lampatzampa
FOTO: Twitter @Lampatzampa

Apele au crescut până la 18 metri în Valea Tempi din Grecia, zonă lovită de ”fenomeul natural extrem întâlnit o dată la un mileniu”. Ciclonul Daniel a lăsat în urmă cel puțin 15 morți.

Gravitatea fenomenului ciclonului Daniel, considerat ”un fenomen natural extrem de rar întâlnit o dată la un mileniu” și volumul mare de apă pe care l-a provocat este evidențiată de imaginea înregistrată în interiorul Văii Tempi, mai exact în locul în care podul suspendat o traversează, transmite Greek City Times. 

Potrivit sursei menționate, care a publicat un film postat pe rețelele de socializare, apele care au umplut valea aproape că au ajuns să acopere podul suspendat. Acest lucru înseamnă că apele au crescut până la înălțimea de 18 metri, acolo unde se află podul suspendat din Tempi.

Primar Tempi: ”Sperăm să rămână așa”

Cu toate acestea, după cum a precizat primarul din Tempi, Giorgos Manolis, pasarela suspendată ”se află în prezent acolo. Sper să rămână așa”.

În același loc se află și biserica Agia Paraskevi, care a fost acoperită de apele care au trecut prin valea Tempi, potrivit fotografiilor postate pe rețelele de socializare.

Cu toate acestea, aspectul pozitiv al evoluției fenomenelor de inundații este că nivelul apei din Pinios Rive tinde să se retragă în ultimele ore.

Coșmarul din Tesalia continuă

Potrivit presei locale, numărul morților a crescut ieri la 15, reducându-se numărul celor dispăruți, având în vedere că a fost găsit trupul bărbatului de 42 de ani care a fost luat de o barcă cu pânze în Pagasitikos, în fața fiului său de 17 ani, dar ambii dispăruți, mamă și fiu, din Metamorfosi Karditsa.

De asemenea, zeci de case s-au prăbușit, iar volumul de apă a schimbat geomorfologia întregii regiuni.

Citește și: Un câine a rămas blocat pe acoperiş, în mijlocul apelor, după inundaţiile din Grecia. Imaginea care a topit inimile internauţilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel