Apele Române - instituția cu opt cu șefi, dar fără rezultate. Diana Tache: Să le pună câte o hartă de risc în față să vedem dacă știu să le citească - Foto

Inquam Photos / George Călin
Inquam Photos / George Călin

Jurnalista Diana Tache a vorbit despre problemele de la Apele Române, dar și despre persoanele aflate la conducerea instituției despre care se spune că poartă toată vina pentru nenorocirea din Galați. 

VEZI ȘI: Soarta oamenilor care au rămas fără case, la mâna unui condamnat penal de la Apele Române, plătit cu 4000 de euro lunar

Administrația Națională Apele Române este luată la țintă după ultimele inundații devastatoare din România, iar în spațiul public apar tot mai multe informații controversate legate de această instituție. Spre exemplu, s-a vorbit despre faptul că în conducerea Apelor Române sunt opt oameni, dar eficiența acestora rămâne a fi pusă la îndoială. În plus, la Administrația Națională Apele Române ar exista trei șoferi la un inspector.

Deja a fost cerută convocarea şi audierea în Parlament a directorului general al Administraţiei Naţionale Apele Române, Sorin Lucaci, în contextul inundaţiilor masive care au produs în judeţele Galaţi şi Vaslui prejudicii materiale importante, dar şi pierderi de vieţi omeneşti.

Foto: Captură video Antena 3 CNN

VEZI ȘI: Audierea în Parlament a șefului de la Apele Române, cerută de USR

Diana Tache, despre șefii de la Apele Române: Pare deja criteriu de selecție - să ai o problemă cu regimul circulației

Instituția ar fi cheltuit sume uriașe pentru a gestiona situația inundațiilor, dar dezastrul așa și nu a putut fi evitat săptămâna trecută. Un raport al Curții de Conturi arată că în 7 ani, în perioada anilor 2014-2021, statul român a plătit 8,848 miliarde de lei pentru pagube produse de inundații în România. Jurnalista Diana Tache a comentat la Antena 3 CNN acest subiect.

"Este un raport al Curții de Conturi care anul trecut a ajuns pe masa Parlamentului. Nu știm ce s-a întâmplat cu el. Să facem o comisie și analizăm în comisia respectivă, votăm ca și când nimeni nu ar ști etc. , dar să știți că în raportul respectiv, Galațiul făcea obiectul unei verificări și a unui calcul separat, și, cumva atenția era atrasă stric pe zona aceasta, cu lucrurile care ar trebui să fie făcute, lucrurile care nu s-au făcut, cu banii care s-au cheltuit de pomană.

Dar, dincolo de asta, vorbeați de numirile politice. Nu știu, mă gândesc, într-un stat în care există trei șoferi la un inspector, nu e prima dată, adică pentru mine nu este o discuție despre ceva nou - că avem trei șoferi la un inspector.... Sper și eu din tot sufletul ca anul acesta, statul acesta, care este absolut la pământ în felul în care este el organizat, nu știu, vreau și eu să văd de la anul viitor, de la noul Guvern - domnule, numiri politice, este firesc, peste tot în lume se întâmplă asta, dar aș vrea să știu așa: că atunci când avem un secretar de stat șef la Apele Române, cu șapte oameni în subordine, opt oameni la conducere, nu știu, să vină cineva, o comisie de specialitate, să căutăm un specialist în ape și în citire de hărți de risc și măcar să le pună câte o hartă de risc în față să vedem dacă știu să le citească.

Când nu există criterii de selecție decât în sensul infracțiunilor pe care le comiți la regimul circulației, de exemplu, apropo de cetățeanul care astăzi este șef, care l-a înlocuit pe fostul șef de la Apele Române, care avea și el un dosar penal pe conducere fără permis - actualul șef are condamnare cu suspendare pe conducere în stare de ebrietate - adică practic pare deja criteriu de selecție - la Apele Române trebuie să ai o problemă cu regimul circulației ca să intri", a declarat Diana Tache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel