Apelul șefului armatei britanice de a "mobiliza națiunea" în caz de război "ar trebui să fie ascultat", spune Tobias Ellwood

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Avertismentul șefului armatei britanice potrivit căruia Marea Britanie nu ar fi pregătită în cazul unui război ar trebui "ascultat cu atenție", a declarat un fost ministru al apărării.

Tobias Ellwood a declarat că există o "senzație de 1939 în lume" și că Marea Britanie nu este echipată pentru a face față la "ceea ce se prefigurează la orizont".

El răspundea la un raport din The Daily Telegraph, care spunea că mai târziu, miercuri, generalul Sir Patrick Sanders urma să țină un discurs în care avertiza că publicul britanic va trebui să fie chemat la luptă dacă Marea Britanie va intra în război, deoarece armata este prea mică.

Ellwood, care a servit alături de generalul Sir Patrick, a spus că acesta a fost "unul dintre cei mai cerebrali gânditori pe care îi avem" și un "strateg".

"Trebuie să ascultăm și să ascultăm cu atenție, am fost prea comozi. Ceea ce vine la orizont ar trebui să ne șocheze. Ar trebui să ne îngrijoreze, iar noi nu suntem pregătiți", a spus Ellwood.

Parlamentarul pentru Bournemouth East a declarat că, după decenii de pace de după Războiul Rece, a existat un sentiment tot mai puternic că statele autoritare ar putea "exploata timiditatea noastră, poate reticența noastră de a stinge cu adevărat incendiile" - făcând referire la invazia Rusiei în Ucraina.

"Așadar, Patrick Sanders spune să ne pregătim pentru ceea ce se va întâmpla la orizont - în acest moment, lumea se simte ca în 1939. Aceste state autoritare se reînarmează", a spus el. 

"Lumea noastră nu mai este în pace. Ne îndreptăm spre o lume în război"

"Există o aversiune față de risc în ceea ce privește Occidentul în ceea ce privește dorința de a se ocupa de acest lucru, iar instituțiile noastre globale, cum ar fi Națiunile Unite, nu sunt capabile să tragă la răspundere aceste națiuni rătăcitoare", a completat acesta.

Potrivit The Daily Telegraph, generalul Sir Patrick nu ar susține conscripția, dar dorește ca guvernul să "mobilizeze națiunea" în cazul unui război cu Rusia.

Anterior, el a vorbit deschis despre necesitatea de a reconstrui capacitatea de luptă a Marii Britanii în urma atacului lui Vladimir Putin în Ucraina, spunând că puterea de luptă a Marii Britanii a fost golită de guvernele de la sfârșitul Războiului Rece.

Ministerul Apărării a refuzat să comenteze, dar la începutul acestei săptămâni, secretarul Apărării, Grant Shapps, a negat că mărimea armatei "se micșorează" și a declarat că, sub conducerea conservatorilor, aceasta nu va scădea sub nivelul actual de aproximativ 73.000 de militari.

Cu toate acestea, Ellwood a declarat că este de acord cu generalul Sir Patrick că armata este "suprasolicitată", în mare parte din cauza problemelor legate de salarizare și cazare.

El a spus că armata, ca și marina, este la "jumătate din dimensiunea pe care ar trebui să o aibă", în timp ce RAF nu are echipamentele de care are nevoie.

"În timpul Războiului Rece, aveam 36 de escadrile de avioane rapide, astăzi am rămas la aproximativ șase. Și asta este doar o ilustrare a cât de mici sunt forțele noastre armate", a spus Ellwood.

Ellwood a concluzionat că: "Lumea noastră nu mai este în pace. Ne îndreptăm spre o lume în război. Marea Britanie are absolut un rol de jucat, dar trebuie să ne îmbunătățim poziția de apărare", conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel