Ai parte de musafiri nepoftiți și nu știi de să pui pe masă? Îți recomandăm să prepari un aperitiv rustic foarte delicios.
Acest aperitiv este alegerea perfectă pentru a servi pe masă ceva gustos și sățios. Este foarte ușor de făcut. De fapt, ai nevoie de câteva minute și îl poți pune în cuptor.
Ingredientele de care ai nevoie:
felii de șuncă presată - 100 grame,
cașcaval ras - 200 grame,
2 foi de aluat de foietaj,
brânză Emmental - câteva felii.
2 gălbenușuri de ou.
Primul lucru este să iei o tavă de copt și să o tapetezi cu o foaie de hârtie de copt. Apoi pune deasupra o foaie de foietaj. Așează feliile de șuncă peste aluat. Este important să aranjezi feliile de șuncă una lângă alta și, în același timp, să lași libere marginile aluatului.
Trei ingrediente neobișnuite care îmbunătățesc gustului cafelei
Apoi acoperă fiecare felie de șunca cu o felie de brânză. După ce ai creat stratul de felii de brânză, adaugă deasupra cașcavalul ras și, apoi, acoperă totul cu a doua foaie de foietaj.
Închide perfect marginile aluatului cu ajutorul unei furculițe pentru a nu lăsa umplutura să iasă în timpul gătitului.
Plăcintă cu ceapă și cartofi rași, crocantă și apetisantă. O felie are doar 220 de calorii
Cu ajutorul unui cuțit fă niște linii oblice pe suprafața aluatului, pentru a obține un decor care amintește de forma unei table de șah.
Odată finalizate aceste operațiune, unge aluatul cu gălbenușurile bătute anterior. Mai rămâne doar să gătești aperitivul timp de 25 de minute la o temperatură de 180 de grade.
Când este gata, scoate aperitivul și taie-l cu cubulețe astfel încât să poți scufunda fiecare porție în sosul preferat de însoțire. Aperitivul este gata pentru a fi servit la masă.
Orice gospodină vrea ca produsele de patiserie, făcute în casă, să fie mereu pufoase și fragede.
Mulți bucătari experimentează cu raportul ingredientelor pentru aluat, cu temperatura cuptorului și cu durata de gătire a preparatului.
Cu toate acestea, bucătarii sfătuiesc gospodinele să nu-și asume riscuri, ci să folosească o metodă dovedită. Este vorba despre adăugarea unui ingredient secret în aluat, care va face produsele de patiserie luxuriante.
Ghimbir confiat. Cum să-l prepari acasă. Rețeta simplă
Merită să adăugați puțin amidon de cartofi, diluat cu apă, în aluat. Acest ingredient va face produs de patiserie mult mai pufos. Mai mult, efectul va dura câteva ore și chiar o zi după coacere.
Unele gospodine adaugă griș în aluatul pentru pâine și în cel pentru plăcinte Cu toate acestea, bucătarii experimentați subliniază că grișul nu este potrivit pentru produsele de patiserie.
Vreți să pregătiți o cină consistentă, hrănitoare și simplă? Chiftelele de legume sunt perfecte. Chiftele vegetale fără carne, fără ouă și fără făină au doar 55 de calorii.
Ingrediente (pentru aproximativ 8 chiftele):
350 grame de legume coapte,
90 grame de ricotta,
3 linguri fulgi de ovăz măcinați,
sare după gust
Pentru legumele coapte:
1 vânătă,
1 dovlecel,
1 ardei,
1-2 linguri ulei de măsline,
busuioc,
sare după gust.
Mai întâi, trebuie să tăiați cubulețe legumele: vânăta, dovlecelul și ardeiul. Se pun în cuptor, cu un strop de ulei de măsline, puțin busuioc și sare. Odată coapte, legumele se lasă să se răcească.
Odată ce legumele s-au răcit, puneți-le într-un bol și adăugați 3 linguri de fulgi de ovăz și ricotta. Cu mâinile, amestecați până când toate ingredientele sunt bine amestecate. Asezonați-le cu sare. Pentru a face amestecul potrivit, trebuie să-l frământați câteva minute.
Pulpe de pui, cu sos din brânză feta: un preparat fantastic care nu va lăsă pe nimeni indiferent
După ce ați făcut acest lucru, pregătiți o tavă de copt, pe care trebuie să o acoperiți cu hârtie pergament.
Acum începeți sa formați chiftelele, până terminați complet aluatul. Așezați-le în tavă și coaceți chiftelele la 180 de grade, aproximativ 20-30 de minute. Verificați dacă suprafața chiftelelor este rumenă și opriți cuptorul.
Cu ce poate fi înlocuită drojdia în aluat? Aceste produse sunt în bucătăria fiecărei gospodine
Acum puteți aduce acest deliciu la masă. Este posibil să gătiți aceste chifteluțe și în sos, care le va face moi și chiar mai gustoase.
Pentru sos aveți nevoie de:
300 grame sos de roșii,
1 linguriță ulei de măsline,
frunze de busuioc,
sare.
Puneți toate ingredientele la fiert și adăugați apoi chiftelele. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu