Dacă nu ai idei de aperitiv pentru masa de Paști, poți încerca această variantă: inimioare cu brânză și șuncă.
Ingrediente
200 g brânză proaspătă
1 lingura smântână
100 g parmezan
200 g brânză topită feliată sau caşcaval
200 g şuncă presată feliată
200 g aluat de pateuri
sare
piper
1 legătură mărar
1 linguriță boia de ardei
1 legătură pătrunjel
Cum se prepară
Se pasează brânza proaspătă, apoi se amestecă cu smântâna şi parmezanul. Se condimentează după gust cu sare, piper şi mărar verde tocat mărunt, potrivit retete.unica.ro.
Se aşază pe o folie din aluminiu straturi succesive de brânză topită, pastă de brânză, şuncă presată, pastă de brânză, iar ultimul strat va fi de brânză topită. Se acoperă tot cu o folie şi se pune la presat între două planşete. Se lasă la rece 30 minute.
Se taie în formă de inimioare sau romburi şi se presară cu boia de ardei sau verdeaţă tocată mărunt. Toate resturile rezultate la tăiere se pun într-un castron şi se folosesc ca umplutură pentru pateuri.
Aluatul de pateuri se întinde şi se taie rondele de 4-5 cm. Se pune puţină umplutură între două rondele din aluat, se apasă puţin pe contur şi se aşază într-o tavă. Se coc în cuptorul bine încins, 5-7 minute.
Vezi și: Aperitiv pentru masa de Paști: Lalele umplute cu brânză și castraveți
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News