Bouyourdi sau Buiurdi este un aperitiv tradițional grecesc popular și ușor de preparat.
Bouyourdi înseamnă, de fapt, brânză topită cu roșii și ardei la cuptor.
- 350g brânză telemea puțin sărată
- 1 roșie tăiată cubulețe
- 1 ardei capia
- 1 linguriță oregano
- 3 linguri de ulei de măsline
- piper
- ardei iute tăiat mărunt (opțional)
Se taie brânza în felii de 1 cm grosime, se așază într-un vas de lut. Peste feliile de brânză și printre ele se toarnă ardeiul și roșiile, oregano, piperul și se stropește cu abundență cu ulei de măsline. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu și se pune la cuptor timp de 25-30 de minute.
După ce se scoate de la cuptor, se amestecă bine cu o furculiță până se obține o cremă omogenă. Se servește fierbinte cu pâine prăjită sau cu lipie, notează retetepractice.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News