„Apocalipsa măsurilor guvernamentale”. Știrea zilei vine de la Guvern. Elena Cristian: Am râs copios când am aflat

Elena Cristian
Elena Cristian

Elena Cristian, analist DC Business, a comentat informațiile care se vehiculează în spațiul public, conform cărora Guvernul ar dori să reducă banii pentru consumabile și concerte în speranța că va acoperi gaura uriașă de la buget.

Elena Cristian, analist DC Business, a intervenit la România TV și a vorbit despre scenariul măsurilor... foarte bune care s-ar lua de anul viitor, ținând cont că 2024 este an electoral.

Nu am putut să nu râd așa copios o clipă, înainte să intru în direct, atunci când am auzit știrea că Guvernul vrea să scoată bani de la consumabile și concerte. Nu vreau să mă gândesc câte consumabile sunt în instituțiile statului dacă Guvernul își închipuie că așa va acoperi gaura uriașă de miliarde din consumabile și concerte, în era digitalizării. Probabil, nu vom mai merge cu exemplarul digital la etajul 2, ci la parter... glumesc! , a zis Elena Cristian.

Vorbind serios, sigur că se impun măsuri foarte dure. Aș fi dorit ca pe această listă să văd, avem și noi informații pe surse în acest sens, măsuri serioase de reducere a cheltuielilor bugetare, nu ceea ce se vehiculează sau ceea ce este de la Ministerul de Finanțe în acest moment., a spus Elena Cristian.

Situația este serioasă, extrem de serioasă. Statul, Guvernul cheltuie infinit mai mult decât își permite, gaura la buget se adâncește. Bani la buget nu sunt, nu reușește să colecteze. Economia nu merge așa cum se spera că o să meargă. La finalul anului, cu siguranță, cifrele creșterii economice nu vor fi cele vehiculate la începutul anului 2024. Prin urmare, se impun măsuri serioase. Doar că aceste măsuri serioase nu se vor lua acum, pentru că este campanie electorală în 2024. Sunt alegeri locale, europarlamentare, prezidențiale., a declarat Elena Cristian.

Practic, se vor lua măsuri serioase anul viitor, când tot mediul de afaceri se așteaptă la apocalipsa măsurilor guvernamentale. În acest sens, se așteaptă creșterea TVA, a taxelor și a impozitelor, dar și introducerea unor noi impozite. Se așteaptă o presiune mai mare pe cei bun-platnici. Sigur că dacă ești rău-platnic nu te găsește ANAF. Deci, nu are cum să fie o presiune mai mare pe capul tău dacă ești rău-platnic. Și se așteaptă cumva la o încetinire drastică a creșterii economice. Cred în acest scenariu deoarece, altfel, Guvernul nu va reuși să iasă din această groapă bugetară, care există, o simțim cu toții, se vorbește despre ea, se vede în cifre., a mai spus Elena Cristian, într-o intervenție telefonică la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel