Doina Drăgănescu, decanul Facultăţii de Farmacie a Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, a subliniat importanța educației în nutriție, în condiţiile în care aproape 60% dintre români sunt supraponderali.
"Suntem într-o perioadă în care ne punem multe întrebări legate de o preocupare firească şi anume cum preparăm ceea ce mâncăm, cum combinăm, care este rezultatul. Cum ar putea fi altfel când 58% dintre români sunt supraponderali, potrivit unui raport OMS din 2022, ceea ce face ca educaţia în nutriţie să devină vitală pentru sănătatea publică. Programul de masterat dedicat "Nutriţiei şi Siguranţei Alimentare" este iniţiat de UMF "Carol Davila" din Bucureşti de foarte mulţi ani şi este dovada bunei colaborări între profesioniştii din domeniul sănătăţii şi specialiştii care, prin experienţa lor directă, vin cu informaţii specifice domeniului în care excelează. Este împletirea pe care un sistem de învăţământ trebuie să o aibă în vedere, pentru ca absolvenţii să aibă la îndemână toate instrumentele necesare unui bun profesionist", a afirmat profesorul universitar, potrivit unui comunicat remis, luni, presei, scrie Agerpres.
Ea consideră că este necesară implicarea mediului universitar atât în dezbaterea publică privind alimentaţia corectă, dar şi în crearea bazei ştiinţifice a alimentaţiei de zi cu zi.Universitatea "Carol Davila", prin programul de master în Nutriţie şi Siguranţă Alimentară (NSA), a organizat a doua ediţie a NutriSciLabs, eveniment care promovează nutriţia construită pe baze ştiinţifice, cu profesionişti de sănătate.
În cadrul evenimentului, profesori universitari, cercetători şi profesionişti recunoscuţi la nivel internaţional din domeniul gastrotehniei au dezbătut beneficiile şi riscurile pentru sănătate asociate consumului de cafea, ceai şi ciocolată, în prezenţa a peste 80 de participanţi, studenţi şi masteranzi ai UMF 'Carol Davila'.
"În premieră în România, seria de workshopuri "Bune practici în nutriţie - NutriSciLabs" îşi propune să reunească specialişti în nutriţie din spaţiul academic din cadrul UMF "Carol Davila şi nu numai, cu experţi în domeniul preparării sănătoase a alimentelor. Se produce o armonizare a activităţilor de preparare corectă a alimentelor, acordate cu cele mai noi date ştiinţifice şi inserate în practica curentă atât a viitorilor specialişti de sănătate aflaţi în formare în cadrul universităţii noastre, cât şi a viitorilor gastrotehnişti, aflaţi în trainingul experţilor", a afirmat Anca Pop, cofondator coordonator NutriSciLabs-Bune practici în nutritie şi NutriTerra.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci