Apple are mai mulţi bani în conturi decât SUA. Se împrumută Obama de la Steve Jobs

apple_money
apple_money

Cea mai mare companie de high-tech din lume are mai mulţi bani decât cel mai mare stat suveran din lume. Este vorba de Apple, cu 76.2 miliarde de dolari cash în conturi, potrivit balanţei lunii iunie şi Statele Unite, care, potrivit ultimului raport, mai au 73,8 miliarde de dolari, scrie Realitatea.net.

Potrivit Buisness Insider, acest lucru s-a întâmplat pentru că apple strânge banii în conturi, iar guvernul SUA nu o face. National Insider scrie chiar că Steve Jobs l-ar putea împrumuta pe Obama ca să rezolve problema deficitului bugetar.

Pentru administraţia Obama, numărătoarea inversă până la luarea unei decizii privind planul de îndatorare nu trece cu folos.

Autorităţile americane au avertizat că ar putea intra la începutul lunii august în încetare de plăţi, după ce SUA au atins plafonul maxim al îndatorării aprobate de Congres, de 14.300 de miliarde de dolari, în mai. Trezoreria a anunţat că poate onora obligaţiile financiare ale SUA, fără să angajeze noi împrumuturi, doar până la 2 august.

"Neplata obligaţiilor financiare ale ţării sau o retrogradare a ratingului Statelor Unite, ar reprezenta o lovitură puternică pentru încrederea investitorilor şi sectorului de afaceri - crescând dobânzile pentru toţi cei care se împrumută, subminând valoarea dolarului şi agitând pieţele financiare şi bursele - şi, astfel, înrăutăţind dramatic situaţia economică deja dificilă a Statelor Unite", se arată într-o scrisoare a bancherilor americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel