Apple a dezvăluit că a primit între 4.000 şi 5.000 de cereri de informaţii în şase luni din partea autorităţilor americane în cadrul programului secret de supraveghere a Internetului, la câteva zile după ce Microsoft și Facebook au făcut dezvăluiri similare, scrie Mediafax.
Autor: Cătălina Grigore
Apple a anunţat luni, pe site-ul său, că autorităţile americane au emis până la 5.000 de cereri de informaţii despre utilizatori, în perioada 1 decembrie 2012 - 31 mai 2013, vizând între 9.000 şi 10.000 de conturi.
Cererile aveau legătură în mare parte cu anchete penale, căutarea de copii sau de persoane dispărute atinse de boala Alzheimer, sau de prevenire a unor acte de sinucidere, a explicat Apple.
Fabricantul de iPhone-uri a precizat, de asemenea, că se angajează activ să protejeze viaţa privată a utilizatorilor săi şi oferă informaţii doar în baza unei ordonanţe a unei instanţe judecătoreşti.
„Echipa noastră evaluează fiecare cerere în funcție de caz şi furnizează doar informaţiile strict necesare", a anunţat Apple.
Apple a ținut să precizeze că unele căi de comunicaţie sunt protejate, precum mesajele via FaceTime şi iMessage, care pot fi citite doar de către expeditori şi destinatari.
Apple, Microsoft, Facebook şi mai mulţi alţi giganţi de Internet şi tehnologici se află în centrul atenţiei după ce săptămâna trecută a fost dezvăluit un vast program secret de supraveghere a Internului la nivel mondial care, insistă autorităţile americane, nu-i vizează decât pe străinii suspectaţi de terorism şi a permis contracararea unor atacuri teroriste.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News