Apple va primi o amendă de 500 de milioane de euro. Acuzațiile aduse de Uniunea Europeană și Spotify (Financial Times)

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Uniunea Europeană urmează să amendeze Apple cu aproximativ 500 de milioane de euro pentru presupuse încălcări ale legislaţiei UE cu privire la concurenţă, transmite Financial Times, citând surse.

La începutul lunii martie ar urma să fie anunțată amenda.

În anul 2023, Comisia Europeană a acuzat Apple că a obstrucționat concurenţa pe piaţa de streaming muzical, în contextul regulilor App Store care îi împiedică pe dezvoltatori să informeze utilizatorii despre alte opţiuni de cumpărare.

Ancheta a început după ce aplicaţia de streaming de muzică Spotify a depus o plângere oficială la autorităţile de reglementare în anul 2019.

Comisia Europeană va decide faptul că acţiunile Apple sunt ilegale şi contravin regulilor blocului comunitar care impun concurenţa pe piaţa unică, conform surselor Financial Times. Aceasta ar urma să fie una dintre cele mai mari amenzi aplicate de Uniunea Europeană marilor companii de tehnologie.

Apple nu a mai fost sancționată până acum de Bruxelles, dar a primit o amendă de 1,1 miliarde de euro de la Franța, în anul 2020, pentru un presupusă atitudine anticoncurențială. În urma unui apel, sancțiunea a fost de 372 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel