Apreciere condescendentă a lui Băsescu faţă de Cuza. Clevetirile boierimii, mai importante decât viaţa românilor

rsz_base_nasu
rsz_base_nasu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seara, la 10 TV, întrebat despre personajele-eroi din istoria modernă a ţării, că i-a plăcut de Alexandru Ioan Cuza. Şeful statului şi-a exprimat părerea sa bună cu privire la Alexandru Ioan Cuza, însă a recunoscut, cu îngăduinţă, că "şi el a trebuit să abdice pe disputele cu boierimea".

Moderatorul a precizat că şi preşedintele a păţit la fel, fiind suspendat. "Da, dar eu m-am bătut să-mi recâştig brevetul de preşedinte", a răspuns, râzând, Traian Băsescu.

Cu numai câteva zile înainte, preşedintele Băsescu îl numea "trădător" pe Regele Mihai, acuzându-l că a abdicat în faţa comuniştilor. ”Mareşalul Antonescu este vinovat în istorie pentru pogromul împotriva evreilor, pentru deportarea lor în Transnistria. Uităm că România avea atunci un şef de stat. Antonescu era prim- ministru. Unuia îi dăm averile, pe altul îl facem criminal de război. De ce? Doar pentru că unul a fost slugă la ruşi", a spus preşedintele.

Alăturând aceste două declaraţii, reiese că preşedintele ţării a considerat că "disputele cu boierimea" sunt un motiv mai întemeiat de abdicare decât viaţa celor câteva sute de studenţi arestaţi de comunişti. Plecarea din faţa boierilor este mai puţin gravă decât salvarea vieţii celor ameninţaţi cu arma de către comunişti.

Din declaraţiile preşedintelui de la 10Tv reiese şi cu cine i se pare lui că se aseamănă. "În mod reflex , automat, vă spun să priviţi la Dimitrie Cantemir, la Ştefan cel Mare, la Mircea cel Bătrân, la Mihai Viteazu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel