Ideea pare uimitoare la prima vedere, dar aruncarea unui chibrit aprins în toaletă te poate ajuta să scapi de o problemă neplăcută.
De ce toaletele miros urât? Bacteriile și germenii contribuie la mirosul neplăcut. Conductele și canalele de scurgere pot fi înfundate și provocă un miros neplăcut. Dacă toaleta nu este curățată în mod regulat, murdăria și praful se pot acumula și pot provoca un miros urât.
Din păcate, mirosurile neplăcute din toaletă nu dispar imediat. Pentru a le estompa ne gândim instantaneu la odorizantele industriale, deși conțin substanțe chimice. Pe de altă parte, un simplu chibrit poate îndeplini același rol în câteva secunde.
Într-adevăr, în cazul unui miros urât persistent, aprinde un chibrit înainte de a-l arunca în toaletă. Astfel, fumul ba masca mirosul neplăcut. Soluția este atât de eficientă, deoarece chibritul aprins eliberează sulf, care va masca mirosurile neplăcute.
Rețineți: dacă scurgerea este deja înfundată, nu aruncați chibritul în toaletă. Nu uitați să-l udați înainte de a-l arunca la gunoi.
Mirosurile neplăcute din toaletă sunt jenante, mai ales când baia este curată. Iată câteva modalități naturale de a scăpa de ele.
Bicarbonat de sodiu. Un pahar de bicarbonat de sodiu nu doar că va absorbi mirosurile neplăcute din toaletă, dar va combate și petele de calcar și apă dură datorită puterii sale abrazive. Pentru asta, pune în baie un castron umplut cu bicarbonat de sodiu, care va neutraliza treptat mirosul. Pe de altă parte, poți turna bicarbonat de sodiu în vasul de toaletă pentru a îndepărta urmele de calcar și apă dură. În plus și țevile vor fi desfundate.
Nu mai arunca cojile de cartofi: pune-le într-un borcan cu apă clocotită. Trucul secret al bunicilor
Lămâie. Acest fruct citric este eficient pentru curățarea casei. De asemenea, din motive întemeiate, poate fi utilă împotriva mirosurilor neplăcute din toaletă. Pune felii de lămâie pe o farfurie, care poate fi ținută pe un raf din în baie.
Lămâia va absorbi astfel mirosurile neplăcute și, în același timp, va emana un miros plăcut. Pentru ca efectul să dureze, ia în considerare înlocuirea feliilor de lămâie o dată pe săptămână.
Uleiul esențiale. Unul dintre principalele motive din spatele mirosurilor neplăcute prezente în toalete este ventilația deficitară. Cu toate acestea, poți preveni acest lucru folosind uleiuri esențiale, care au proprietăți dezodorizante. Parfumul lor nu este doar la fel de puternic ca un odorizant, dar nici nu este dăunător sănătății.
Pune cuișoare în toaletă: este uimitor ce se întâmplă dacă le lași acolo peste noapte
Ai două opțiuni pentru a folosi uleiurile esențiale. Poți exploata parfumul lor natural printr-un difuzor de uleiuri esențiale sau poți să impregnezi bile de bumbac cu uleiul esențial preferat, apoi să le așezi în fiecare colț al băii.
Nu ezita să favorizați uleiurile esențiale cunoscute pentru proprietățile lor dezinfectante, precum uleiul esențial de mentă, cimbru, lemongrass sau eucalipt. Dacă dorești, poți turna unul dintre aceste uleiuri esențiale într-o sticlă cu pulverizator, adăugând suc de lămâie, oțet alb sau bicarbonat de sodiu, pentru o acțiune ultra deodorizantă.
Datorită acestor sfaturi, nu va mai trebui să folosești odorizante care conțin substanțe chimice pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din toaletă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu