Aproape 1.000 de pompieri au fost mobilizați în județul Galați

Foto cu rol ilustrativ: Inquam Photos / George Călin
Foto cu rol ilustrativ: Inquam Photos / George Călin

În urma fenomenelor hidrometeorologice severe care au lovit județul Galați, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a mobilizat aproape 1.000 de pompieri din 24 de județe și alte unități specializate pentru a sprijini intervențiile locale. Salvatorii au fost dislocați alături de 80 de echipamente tehnice, inclusiv camioane, buldoexcavatoare și autospeciale de intervenție, pentru a asigura gestionarea situației.

Citește și: Primarii din localitățile inundate intră la mită electorală sau la abuz în serviciu?

Pompierii vor rămâne în zonă pentru cel puțin trei zile, IGSU monitorizând constant situația pentru a coordona eficient resursele.

"Aproape 1.000 de pompieri din 27 de unităţi subordonate IGSU au fost dislocaţi în sprijinul salvatorilor de la ISU Galaţi

În urma efectelor fenomenelor hidrometeorologice înregistrate în judeţul Galaţi, inspectorul general al IGSU a dispus, în cursul zilei de ieri, suplimentarea resurselor din această zonă cu efective şi mijloace tehnice din alte judeţe, neafectate de fenomenele meteo.

Astfel, în sprijinul colegilor de la ISU Galaţi, au ajuns, în această dimineaţă, 960 de pompieri din cadrul a 24 de inspectorate judeţene pentru situaţii de urgenţă (BC, NT, SV, BT, VN, HR, MS, CV, BV, TL, CT, BR, BZ, IL, CL, PH, DB, AG, OT, IS, TR, VL, DJ, BR), ISU Bucureşti-Ilfov, Şcoala Boldeşti, Unitatea Specială de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă.

Totodată, în zona afectată, au fost dislocate, de la nivelul aceloraşi unităţi IGSU, 80 de mijloace tehnice: 1 Volă, 19 camioane de intervenţie, 43 de microbuze, 9 buldoexcavatoare, 6 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 2 autocare.

Personalul dislocat în judeţul Galaţi este pregătit pentru efectuarea misiunii pentru o perioadă de minim trei zile.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă monitorizează constant situaţia operativă pentru a asigura implementarea măsurilor necesare gestionării eficiente a situaţiilor întâlnite în zona afectată", se arată într-un comunicat al IGSU.

Te-ar mai putea interesa și: Experți în hidrologie şi climă au aflat posibile explicații despre inundațiile fără precedent din Europa

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel